Dünyaca ünlü müzayede evi Sotheby’s, Bitcoin ve Ether kabul edecek

Dünyaca ünlü müzayede evi Sotheby’s, Bitcoin ve Ether kabul edecek .

Dünyaca ünlü müzayede evi Sotheby’s, Bitcoin ve Ether kabul etmeye başlıyor. Sotheby’s CEO’su Charles F. Stewart, yapmış olduğu açıklamada, ödemeleri Coinbase ortaklığı ile alacaklarını söyledi. Stewart, “Uzun zamandır bunu düşünüyorduk ve sonunda gerçekleştiği için heyecanlıyız.” dedi.

Ünlü müzayede evinde 12 Mayıs’ta düzenlenecek olan Banksy’nin “Love is in The Air” adlı eserinin müzayedesinde Bitcoin ya da Ether ile ödeme yapılabilecek. Satışın sekiz haneli bir aralıkta olacağı tahmin ediliyor.

Son olarak Stewart, şirketin alacağı kripto parayı bilançosunda tutup tutmayacağı ya da dolara çevirip çevirmeyeceği sorulduğunda ise “Coinbase ile yapmış olduğumuz iş birliği, yalnızca ödemenin işleme konulması imkanını vermiyor, hemde böyle bir imkan da sağlıyor.” biçiminde üstü kapalı bir cevap verdi.

Son dönemde Doge Coin kaynaklı ödeme kabul eden kurumsal firma sayısında olağan dışı artış ile birlikte birçok banka ve kurumsal şirket kripto ödemeleri kabul etmeye başlamıştı.

Hatta 2021 son çeyreğinde İngiltere'de 10.000 taksinin bile 10 ayrı coin ile ödeme alacağı duyrulmuştu.
Birçok kurumsal şirketin ve bankanın kripto ödemeyi kabul edeceğini duyurduktan sonra kripto piyasasındaki likiditenin artış göstermiş bununla birlikte birçok kripto değerlerini neredeyse iki katına çıkarmıştı.

BirBorsa / Cem Arslan

Özata Denizcilik, Halka Arz Edecek ABD'de Republic First Bank Battı: Finans Sektöründe Kriz SPK, Koton Halka Arzını Onayladı PatisWiss Yeni CEO’su, KAREL’de 4 Milyon Hisse Satışı Yaptı Lila Kağıt San. ve Tic. A.Ş. Halka Arz Oluyor. Ecogreen Enerji Halka Arz Edecek