Dolar dün gece hafta kapanışında rekor tazeledi

Merkez Bankası'nın üç yöneticisinin görevden alınmasının ardından zirveye tırmanan dolar, gece saatlerinde 9,27'nin de üzerini gördü.

Merkez Bankası'nda 2 başkan yardımcısı ve 1 Para Politikası Kurulu (PPK) üyesinin görevden alınmasının ardından yükselişe geçen Dolar / TL bu sabah 9,2422 seviyesine çıkarak rekor tazelemişti.

Kur, gece saatlerinde yeniden yükseliş atığına geçerek, 9,27960 seviyesine kadar yükseldi. Aynı saatlerde Euro'da 10,76873 seviyesine kadar çıktı.

Dolar / TL'de hareketlilik ve para politikası tavrının bu ay Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, faiz kararıyla birlikte daha yön alacağa benziyor.

Dolar / TL'ye Teknik Bakış

Dolar / TL'de sular durulmadan yukarı yönlü devam ediyor... 1 Doların 9.26 TL olduğunu ve hâlâ faiz indiriminin gündemde olduğu düşünülürse her ne trend tepesinde olmasına karşılık yukarı yönlü hareketlerine devam edebilme olasılığı hala mümkün.

Dolar / TL'de destekler yukarıdaki grafikte yer alıyor öncelikle regresyon kanalı içine girmesi gereken paritede sıralı desteklerin altında kapanması halinde 7.60 ihtimali orta uzun vadede göze çarpıyor.

ABD'de Republic First Bank Battı: Finans Sektöründe Kriz PatisWiss Yeni CEO’su, KAREL’de 4 Milyon Hisse Satışı Yaptı Lila Kağıt San. ve Tic. A.Ş. Halka Arz Oluyor. Bitcoin Fiyatındaki Düşüş Eğilimi: Standard Chartered Uyarıları Merakla Beklenen Fed Faiz Kararı Açıklandı Enflasyon Nisan Ayı İçin Belli Oldu 3.18