Blockchain kullanım alanları: Tahmin piyasaları

Blockchain ve piyasa terimlerinin aynı cümle içinde kullanıldığını gördüğünüzde şüphesiz aklınıza kripto para alım satımlarına altyapı sunan borsa ekosistemi geliyordur. Fakat aslında blockchain teknolojisi çok sayıda farklı amaca hizmet edebilir ve farklı birçok tür piyasa bu teknolojinin üzerine

Tahmin piyasası nedir?

Tahmin piyasası, katılımcıların sadece opsiyon veya kripto para değil bilgi ticareti yapmış olduğu spekülatif bir piyasadır. Tahmin piyasasındaki yatırımcılar gelecekteki olayların sonuçları üzerine bahse girer.,


Bu aklınıza gelebilecek herhangi bir olay olabilir (elbette ki bir brokerın listelemeyi kabul edebileceği bir olay olmalıdır). Evet/hayır yanıtına sahip bir soru örneğini ele alalım:

2025 senesine kadar Amerika'dan Avrupa'ya kadar giden bir tren olacak mı?

Burada iki olasılık vardır. Böyle bir tren ya olur veya olmaz. Trenin önümüzdeki 5 sene içinde faaliyete geçmeyeceğinden eminseniz, birkaç tane hayır protokolü satın alabilirsiniz. Sözleşme maliyetleri 0 USD ve 1 USD arasındadır.

Eğer belirtilen son tarih boyunca tren faaliyete geçmemişse hayır protokolleri 1 USD'den paraya çevrilebilir ve evet protokollerinin hiç değeri olmaz. Bunun tam tersine tren faaliyete geçmişse bu durumda hayır protokollerinin hiç değeri olmaz ve evet protokollerinin değeri 1 USD olur.

Bununla beraber, piyasa duyarlılığı değiştikçe ve yeni bilgiler ortaya çıktıkça protokol değeri değişkenlik gösterir. Yukarıdaki örnek için son tarih yaklaştıkça su altı tüneli teknolojisine yönelik bir gelişme yoksa hayır protokollerinin fiyatı yükselebilir.

Fakat çok büyük bir şirketin 2024 itibariyle bu tren hizmetini faaliyete geçireceğine yönelik yapacağı bir duyuru evet protokollerinin fiyatının artmasına neden olabilir.
Tahmin piyasaları, standart spekülatif piyasalara benzermiş gibi gözükebilir. Katılımcılar, maliyetlerin zamanla artacağı umudu ile protokol satın alır. Fakat esasında tahmin piyasaları ortalama bir spekülatif platformdan oldukça farklıdır. Doğru şekilde kullanıldıklarında kuvvetli tahmin araçlarına dönüşebilirler.

TAHMİN PİYASALARI VE BLOCKCHAİN TEKNOLOJİSİ

Tahmin piyasaları kendi başlarına çok kuvvetli araçlar olarak kullanmak mümkündür ancak merkeziyetsiz hale getirilirlerse değer tavsiyeleri önemli ölçüde güçlendirilebilir. Günümüzde merkezi platformların sundukları bir hayli sınırlıdır. Bunun nedeni yerel regülasyonlar veya platform sahiplerinin belirli sözleşmeleri dahil etmek istememesi olabilir. Nihayetinde kullanıcıların böyle platformların yöneticilerine güvenmeleri ve hizmetten yararlanmak için ekstra ücret ödemesi gerekir.

Geleneksel merkezi modelin yerine blockchain temelli bir yaklaşıma sahip merkeziyetsiz seçenekler getirilebilir. Bunun sansüre dayanım, aracı sayısının azalması ve artan erişilebilirlik gibi pek çok yararı olabilir.

Özata Denizcilik, Halka Arz Edecek ABD'de Republic First Bank Battı: Finans Sektöründe Kriz PatisWiss Yeni CEO’su, KAREL’de 4 Milyon Hisse Satışı Yaptı SPK, Koton Halka Arzını Onayladı Lila Kağıt San. ve Tic. A.Ş. Halka Arz Oluyor. Ecogreen Enerji Halka Arz Edecek