Benzin fiyatları uçuşa geçebilir! OPEC+’dan petrol üretimi kısılabilir

Son zamanlarda artış gösteren benzin fiyatları araç sahiplerini olumsuz olarak etkilemektedir. Benzin fiyatlarının bu denli artış göstermesinin sebebi şüphesiz petrol fiyatlarıdır.

Suudi Arabistan Enerji Bakanı Prens Abdülaziz bin Selman tarafından bugün yapılan açıklamada OPEC+’ın petrol üretimini kısma kararı alabileceğine işaret edildi. Bunun sebebinin de vadeli işlem fiyatlarının arz ve talebin altında kalmasına dikkat çekildi.

Prens Abdülaziz bin Selman, petrolde piyasanın daha kopuk hale geldiğini ve OPEC+’ın de bu durumla ilgili harekete geçmesi gerektiğini belirtti. Gelecek ay OPEC+’da üretimi kısma kararı alınacağına işaret eden Prens Abdülaziz, son zamanlarda yükselen bu petrol fiyatlarının piyasanın temel istikrarını bozduğuna şahit olduğunu açıkladı.

Mayıs Ayı SED Ödemeleri Hesaplara Aktarıldı Türkiye İhracat Zirvesi ve 2028 Ekonomi Hedefleri ABD Senatosu, Kripto Düzenlemesini Değiştiren Yeni Yasayı Onayladı Dursunbey'e Yeni Doğal Gaz Boru Hattı Türkiye'nin Tarım Politikalarında Büyük Yenilikler TCMB'nin Faiz Kararı Piyasaları Nasıl Etkileyecek?