Bakır fiyatları, 2016'dan beri en iyi haftalık performansı sergiliyor

LME'de bakır fiyatları, 10 bin doları geçerek 2016'dan beri en iyi haftalık performansa hazırlanıyor.

Londra'da bakır fiyatları, 10 bin dolar/ton psikolojik düzeyi geçerek yaklaşık beş yılın en iyi haftalık kazancına doğru gidiyor.

Londra Metal Borsasında 3 ay vadeli bakır, Türkiye saatiyle 06.12'de yüzde 0,4 artışla 10 bin 28 dolar/tona yükseldi ve haftalık bazda yüzde 7,1 kazançla 2016 yılının kasım ayından bu yana en iyi haftalık performansını göstermeye hazırlanıyor.

Kontrat dün geç işlemlerde 10 bin dolar/tonu aştı ve 14 Haziran tarihinden bu yana ilk defa bu düzeyi geçmiş oldu.

ABD borsaları, işsizlik başvurularında düşüş, üretici fiyatlarının beklenenden daha düşük gelmesi ve ABD'nin en büyük dört tüketici bankası için tahminleri aşan sonuçlar göstermesinden sonra bir gecede yükseliş gösterdi. Bu da bakır fiyatlarını destekledi.

Şanghay Vadeli İşlemler Borsasında kasım vadeli bakır yüzde 2,8 artışla 73 bin 840 yuan/tona çıktı ve haftalık yüzde 6,6 kazanca doğru ilerliyor.

Londra Metal Borsasında alüminyum yüzde 0,7, ShFE'de yüzde 1,7 artış gösterdi.

Mayıs Ayı SED Ödemeleri Hesaplara Aktarıldı Türkiye İhracat Zirvesi ve 2028 Ekonomi Hedefleri ABD Senatosu, Kripto Düzenlemesini Değiştiren Yeni Yasayı Onayladı Dursunbey'e Yeni Doğal Gaz Boru Hattı TCMB'nin Faiz Kararı Piyasaları Nasıl Etkileyecek? Türkiye'nin Tarım Politikalarında Büyük Yenilikler