Avrupa Merkez Bankasının karı 2020 yılında azaldı

ECB'nin 2020 yılında 1,6 milyar euro kar etti. 2019 yılında ise bankanın karı 2,4 milyar euro olarak açıklanmıştı.

Avrupa Merkez Bankası (ECB)nin açıklamasına göre, 2020 yılında 1,6 milyar euro kar etti. 2019 yılında ise bankanın karı 2,4 milyar euro olarak açıklanmıştı.

ECB'nin karı büyük oranda halihazırda yer almakta olduğu ulusal merkez bankalarının bilançolarına eklenecek. ECB'nin 2020 yılı  net faiz karı 2,02 milyar euro olurken 2019'da bu rakam 2,69  milyar euroydu.

BofA'ya göre ECB'nin euroyu zayıflatma kabiliyeti sınırlı

Bank of America analistleri, Avrupa Merkez Bankası'nın güçlü eurodan endişe etmekte haklı olduğunu, ancak bu konuda yapabilecek çok fazla şeyi olmadığını ifade ediyorlar.

Ticaret ağırlıklı euro kuruda yüzde 10 bir artışın ekonomik büyümeyi ve enflasyonu bir yılda 0,3-0,4 puan düşüreceğini belirten

BofA analistleri, "Ancak ECB'nin euroyu zayıflatmak için yapabileceği çok az ve son dönemde kullandığı iletişim dili çelişkili ve karmaşık" değerlendirmesini yapıyorlar.

ECB'nin yapabileceği en iyi şeyin politikalara yönelik stratejik gözden geçirmeyi tamamlamak olacağına işaret eden analistler, Banka'nın getiri egrisi kontrolünü ima ederek enflasyonun hedefi aşacağı taahhütünde bulunması gerektiğini vurguluyorlar.

Özata Denizcilik, Halka Arz Edecek ABD'de Republic First Bank Battı: Finans Sektöründe Kriz PatisWiss Yeni CEO’su, KAREL’de 4 Milyon Hisse Satışı Yaptı SPK, Koton Halka Arzını Onayladı Lila Kağıt San. ve Tic. A.Ş. Halka Arz Oluyor. Ecogreen Enerji Halka Arz Edecek