Demir cevheri fiyatları, Çin'in yeni fiyat uyarısıyla düşüş yaşadı

Asya'da demir cevheri vadeli işlemleri, emtia fiyatı manipülasyonuna karşı yapılan uyarı sonrasında keskin şekilde düşüş yaşadı.

Asya'da demir cevheri vadeli işlemleri, Çin Kalkınma ve Reform Komisyonu'nun emtia fiyatı manipülasyonuna karşı uyarı yapması ve spekülatif işlemlerin engelleneceği vaadinden sonra keskin şekilde düşüş yaşadı.

Dalian Emtia Borsası'nda eylül vadeli demir cevheri yüzde 9,5 düşerek, 1.016 yuan/ton (158 dolar) ile 15 Nisan'dan beri en düşük seviyesine geriledi.

Dalian'da demir cevheri 12 Mayıs'ta 1.358 yuan ile rekor seviyeye çıkmasından bu yana yüzde 20'den fazla değer kaybetti.

Singapur Borsası'nda haziran vadeli demir cevheri yüzde 7,2 düşerek 177,90 dolar/ton ile 30 Nisan'dan beri en düşük seviyeyi gördü.

Analistler, Çinli yetkililerin emtia fiyatlarının artışı ile ilgili artan endişelerinin devam ettiğini belirterek düzenlemeleri daha sıkılaştırabileceklerini ifade etti.

Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda ekim vadeli inşaat demiri, erken işlemlerde yüzde 6,8, sıcak haddelenmiş rulo yüzde 7,1 ve paslanmaz çelik yüzde 1,8 düştü.

Özata Denizcilik, Halka Arz Edecek ABD'de Republic First Bank Battı: Finans Sektöründe Kriz PatisWiss Yeni CEO’su, KAREL’de 4 Milyon Hisse Satışı Yaptı SPK, Koton Halka Arzını Onayladı Lila Kağıt San. ve Tic. A.Ş. Halka Arz Oluyor. Ecogreen Enerji Halka Arz Edecek