Apple ve Samsung arsındaki savaş giderek büyüyor!

Samsung ve Apple arasındaki savaş giderek büyüyor. Bu savaşta hemen herkes kendi kullandığı markanın kazanmasını istiyor. Türkiye'deki ve dünyadaki kullanıcıların sayısı Samsung tarafında olsa bile Apple kullanıcılarının sayısı da azımsanmayacak kadar çok.

Samsung ve Apple arasındaki savaş giderek büyüyor. Bu savaşta hemen herkes kendi kullandığı markanın kazanmasını istiyor. Türkiye'deki ve dünyadaki kullanıcıların sayısı Samsung tarafında olsa bile Apple kullanıcılarının sayısı da azımsanmayacak kadar çok.

Apple ve Samsung arasındaki savaş neredeyse her geçen gün daha da kızgınlaşıyor. Bu iki markanın dünya devi olduğu bir gerçek ama kim daha iyi? Benzer hedeflere sahip olsalar bile kullanıcılara çok farklı alanlarda hizmet vermekteler. 

Samsung'un son model telefonları piyasaya damga vurdu

Gerçekleştirilen tüketici memnuniyet endeksi çalışmalarına göre Samsung'un 5 telefonu en yüksek puanı almayı başardığı iddia ediliyor. Samsung tarafından üretildiği iddia edilen bu akıllı cihazlar Apple'dan çok daha fazla puanı hanesine daha şimdiden yazdırmış durumda. 

Dünyanın en büyük akıllı telefon üreticisi olmakla kalmayan ve teknolojinin hemen her alnında faaliyet gösteren Samsung, bu durumla yetinmek istemiyor. Samsung, Apple gibi bir markayı geçmeyi net şekilde istediği ifade ediyor. 

Google tarafından geliştirilen Android, Samsung tarafından kullanılıyor. Buna karşılık Apple ise İOS ara yüzü ile başka dünyaların kapısını aralamayı hedefliyor. 

ABD merkezli memnuniyet endeksi çalışmalarına bakıldığı takdirde. Galaxy S20, A20, S10; sırasıyla 84, 83 ve 82 puan toplamayı başardı.

Apple, Iphone 14 ile piyasayı sallamaya geliyor 

Apple düzenli aralıklarla çıkardığı yeni akıllı cihazları ile birlikte tüm dünyada ses getirmeye devam ediyor.  Apple tarafından açıklanan takvime göre İphone 14 lansmanı, 7 Eylül 2022 Çarşamba günü gerçekleştirilecek. Lansman tarihinde aynı gün içerisinde  İPhone 14, İPhone 14 Max, İPhone 14 Pro ve İPhone 14 Pro Max modelleri tanıtılacak.

Apple VS Samsung

Apple kullanıcıları, andorid sisteminden çok daha hızlı ve kaliteli olduğunu iddia ediyor. Bunun yanı sıra Apple kullanıcıları, çağa ayak uydurmakta İOS'un çok daha verimli olduğunu ve sistemin sürekli geliştiğini dile getiriyor. Buna karşılık android kullanıcıları ise Samsung'un çok daha ucuz olduğunu bunun da erişimi kolaylaştırdığı için daha avantajlı olduğunu dile getiriyor. Bunun dışında teknik özellikleri üzerinden değerlendiren kullanıcılar Samsgun'un batarya kullanımının çok daha verimli olduğunu dile getiriyor. Apple tarafında ise en büyük sorunlardan biri batarya kullanımının çok daha kısa ömürlü olduğu dile getiriliyor. 

Samsung kullanıcıların ise en büyük dezavantajı teknolojide yaşanan gelişmelerin çoğu ilk önce Apple dünyasına geliyor. Burada kullanıcı deneyimi görece tamamlandıktan daha sonra android dünyasına gelmekte.

Samsung ve Apple'nin farkları neler?

Kullanım kolaylıkları baz alındığı takdirde her iki akıllı cihazın da kullanımlarının kolay olduğunu söylemek elbette mümkün. Fakat android telefonların ana sayfa ve menü kullanımlarının daha kolay olduğunu düşünen kullanıcılıların sayısı bir hayli fazla görülmekte. 

Bunun dışında android telefonu kullanmak ve yönetmek çok daha kolay olduğu bilinmekte. Bunun sebebi ise cihazın kurulumundan itibaren tüm kontrolü kullanıcıya teslim edilmekte. Fakat Apple tarafında böyle bir durum söz konusu değil.

Estetik

Kullanım konusunda sorun yaşamayan akıllı cihaz kullanıcıları için de önemli yönlerden birisi estetik. Estetik açıdan dünyada kendi markasına ait pazarı olan yalnızca iki marka bulunmakta. Kimisi büyük ekran ve yüksek batarya kullanımı ile birlikte Samsung tercih ederken kimi kullanıcı da küçük ekran yüksek kalite ve yüksek işlem hızı beklentisi bulunmakta. Estetik açıdan en çok tercih edilen ürün ise yüksek kalitesiyle buluşturan Apple olduğu bilinmekte. 

Fiyat

Özellikle Türkiye'de akıllı cihaz savaşına yön veren unsurların başında gelen bir durum da fiyat, yazının başlarında da bahsettiğimiz üzere her iki markanın da kendisine ait bir pazarı ve kullanıcı profili bulunmakta. Ortalama bir akıllı telefon kullanıcısının bileceği üzere genelde piyasadaki en pahalı telefonlar Apple ürünleri olmakta. Bunun için Türkiye'de bu iki telefon arasında seçim yapan insanların farkını anlamak pek mümkün. Örneğin, iPhone X piyasaya ilk çıktığında başlangıç ​​fiyatı 1.000 dolardı. iPhone 11 Pro Max’in başlangıç ​​fiyatı 1.100 dolardı ve iPhone 11’in başlangıç ​​fiyatı 700 dolardı. iPhone “bütçeli” telefon olması gereken iPhone SE bile 400 dolardı. Bununla birlikte, Samsung telefonların, aldığınız şeye bağlı olarak hafif pahalıdan çok pahalıya kadar değişen fiyatları vardır. Çok iyi Samsung telefonları 200 – 300 dolar arasında gidebilir.

Güvenlik

Geniş kapsamlı bir araştırmanın sonucunu siz okuyucularımızla buluşturacaksak güvenlik konusunu ele almamak olmaz. Bu sebeple hem kullanıcı hem de alanında güvenlik uzmanı olmuş kişilerin yorumlarına ve testlerine bakacak olursak Apple daha güvenli bir akıllı cihaz portföyüne sahip. Bunun en basit sebeplerinden biri ise  iPhone’larda kötü amaçlı yazılım içeren uygulamaları indirme riski, android telefonlara göre daha azdır.

Batarya 

Samsung'un bu konuda daha güçlü olduğunu bilmeyen yoktur. iPhone’lar, büyük pil kapasiteleriyle nam salmış durumda değildir. Bu nedenle, Samsung telefonları daha uzun süre dayanmasına fırsat tanıyan bir batarya kapasitesine sahiptir. Ayrıca Samsung bir iPhone kadar sık ​​şarj edilmesi gerekmiyor.

Kamera

Teknik özelliklerdeki en büyük rekabet burada devam ediyor. Kamera konusunda her iki dev firma da büyük işler başarmaya devam ediyor. Samsung'un kamerası, geniş açı modu, düşük ışık HDR ve ideal çekim için çok ideal görünüyor. Ancak iPhone tarafında işler de çok başka seviyede. canlı fotoğraflar gibi biraz daha iyi kamera özelliklerine sahiptir. iPhone kamerası, üçüncü taraf uygulama yakalama için de daha ideal görünüyor.

Geniş çaplı araştırmaların sonucunda yapılan araştırmaların en büyük sonucu ise her iki dev marka içerisinde rekabetin hiçbir zaman bitmeyeceği olarak görülmesidir. Çünkü bu büyüme hızları ve dünyadak teknolojik gelişmeler göz önüne alındığında Samsung ve Apple marka bazlı olarak sürekli ileri gitmeye devam etmekte.

Haftanın Kazandıran ve Kaybettiren Hisseleri Altınay Halka Arz Sonuçları Açıklandı: Yatırımcılar İçin Önemli Detay Doğanlar Grubu'ndan Sürdürülebilir Mobilya Atılımı ABD Senatosu, Kripto Düzenlemesini Değiştiren Yeni Yasayı Onayladı Bitcoin 72.000 Doları Görecek mi? Dursunbey'e Yeni Doğal Gaz Boru Hattı