Adana’da petrolün değeri ortalama 1 milyar dolar!

Adana’nın Ceyhan İlçesi’nde bulunan petrol kaynaklarının ardından İmamoğlu İlçesi’nde de bölge halkı tarafından birinci kalitede petrol bulunduğu iddia ediliyor.

Adana’nın Ceyhan İlçesi’nde yer alan Soysalı Mahallesi’nde Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’na (TPAO) bağlı “Çukurova 1 ve Çukurova 2” araştırma sahasında çalışmalarından ardından petrol bulundu. Yapılan araştırmalar neticesinde petrolün yüksek kalitede olduğu öğrenildi.

Adana'nın Ceyhan İlçesi'nde bulunan 1 milyar dolarlık ham petrol rezervi sonrasında bölgedeki köylüler harekete geçti. Bölgenin ortalama 25 kilometre ilerisinde İmamoğlu İlçesi’ndeki Sevinçli Köyü’nde petrol bulundu. Köylerindeki arama kuyuları betonla kapatılan 20 sene önce Sevinçli köyü halkı, topraklarında birinci sınıf petrol bulunduğunu iddia etti.

Köylüler, yetkililere seslenerek bir an önce köylerinde arama çalışmalarına başlamalarını ve gerekli çalışmalar yapılırsa Soysalı Mahallesi’nde olduğu gibi kendi köylerinde de kesinlikle petrol bulunacağını iddia ediyor.