Adana Demirspor'dan Bir Dünya Yıldızı Geçti!

Gana asıllı İtalyan Dünya yıldızı Mario Balotelli Adana şehrine veda etti ve İsviçre ekibi Sion'a 2 Milyon 620 bin Euro karşılığında transfer oldu.

Gana asıllı İtalyan Dünya yıldızı Mario Balotelli Adana şehrine veda etti ve İsviçre ekibi Sion'a 2 Milyon 620 bin Euro karşılığında transfer oldu.

 

Adı sürekli yaramaz, haylaz, söz dinlemez, faydalı olmaz olarak anılan Mario Balotelli Adana Demirspor'a geldiği günden bu güne kadar takıma verdiği katkı, özel hayatındaki durgunluğu ve olgun tavırlarıyla dikkat çekti.

MARİO BALOTELLİ KİMDİR ?

 

Mario Barwuah Balotelli 12 Ağustos 1990 doğumlu, Gana asıllı İtalyan forvet mevkisinde oynayan yıldız oyuncudur. Futbol hayatına Lumazzane'de başlamış olan Balotelli 2006 yılında 360 bin Euro karşılığında İtalyan ekibi İnter'in U19 takımına transfer olmuştur. Bir sene sonra A takıma yükselmiştir. Üç sene sonra gösterdiği etkili performans ile 2010/2011 sezonunda 29 milyon 500 bin Euro karşılığında İngiliz devi Manchester City'e transfer o Balotelli 2 sezon sonra 20 Milyon Euro karşılığında İtalyan ekibi Milan'a transfer olmuş yine 2 sezon sonra 20 milyon Euro karşılığında İngiliz ekibi Liverpool'a transfer olmuştur.

Bir sezon sonra Milan'a kiralık gönderilen Yıldız oyuncu sırasıyla Fransa ekipleri Nice ve Marsilya, İtalyan ekipleri Brescia ve Monza'da forma giydikten sonra 2021/2022 sezonunda Adana Demirspor'un yolunu tutmuştur.

 

Kariyerinde toplam 453 maça çıkan Yıldız oyuncu 193 gol 44 asistlik bir performans göstermiştir.

MARİO BALOTELLİ ADANA DEMİRSPOR'DA NELER YAPTI ?

 

İtalyan Yıldız Mario Balotelli Spor Toto Süper Ligde Adana Demirspor ile toplamda 35 maça çıktı. Çıktığı maçlarda 19 gol ve 7 asistlik  bir performans sergileyerek Adana Demirspor taraftarlarının gönlünde taht kurdu.

MARİO BALOTELLİ VE TEKNİK DİREKTÖR VİNCENZO MONTELLA ARASINDA GERGİNLİK

Son olarak Spor Toto Süper Lig ekibi  HangiKredi Ümraniyespor’la karşılaşan Adana Demirspor karşılaşmadan 1 - 0  galip ayrılmıştı. Ancak Adana Demirspor'un İtalyan teknik direktörü Vincenzo Montella ile İtalyan Yıldız Mario Balotelli arasında maç sonu gerginlik yaşanmıştı. Ancak bu gerginliğin Balotelli'nin ayrılığında etken olmadığı Adana Demirspor teknik direktörü Vincenzo Montella'nın yapmış olduğu açıklamalardan anlaşıldı. İtalyan teknik direktör ayrıca bu tarz gerginliklerin kamera önünde değil soyunma odasında çözülmesi gerektiğini belirterek kulübünden özür diledi ve İtalyan yıldız Mario Balotelli ile aralarının iyi olduğunu ve şuan herhangi bir problemleri olmadığını belirtti.

MARİO BALOTELLİ'NİN TAKIMI VE TRANSFER ÜCRETİ

Mario Balotelli İsviçre Süper Ligi ekiplerinden Fc Sion takımına 2 milyon 620 bin Euro karşılığında transfer oldu ve yeni takımı ile sağlık kontrolleri yapılması akabinde kendini Fc Sion takımına bağlayan sözleşmeye imza atacak.

Bolat: ABD ile 100B Ticaret Hedefi Haftanın Kazandıran ve Kaybettiren Hisseleri Altınay Halka Arz Sonuçları Açıklandı: Yatırımcılar İçin Önemli Detay Doğanlar Grubu'ndan Sürdürülebilir Mobilya Atılımı Bitcoin 72.000 Doları Görecek mi? Türkiye Kamuda Tasarruf Tedbirlerini Duyurdu