3000 TL maaş alan ne kadar kredi çekebilir?

Son dönemde artan yaşam maliyetlerinin ardından vatandaşların kredi başvurusu oranı artış gösterdi. Kredi çekmek için gereken şartlar nelerdir? Belirli bir maaş ile ne kadar konut ve taşıt kredi çekebilirsiniz? İşte detaylar...

Artan yaşam maliyetleri ile beraber vatandaşlar ihtiyaçlarını karşılamak için çeşitli türden kredilere başvuru yapar. Bu ihtiyaçlar doğrultusunda kredi kullanmak isteyen vatandaşların aklında belirli sorular olurken, nasıl ve hangi şekilde kredi kullanabileceklerini yakından araştırır.

3000 TL maaş ile ne kadar ihtiyaç kredisi çekilir?

Başka bir krediniz bulunmuyorsa ve belgeler üzerinde başka bir geliriniz yok ise çekebileceğiniz en yüksek miktar 39.413 Türk lirasıdır. Aylık olarak en fazla 1.500 lira taksit ödeyerek kullanacağınız kredi size 36 ay vadeli olarak sunulmakta.

Ödemelerin miktarını artırabilmeyi düşünürseniz de bankaların internet sitelerinden hesaplama yapabilirsiniz. Bununla beraber başka bir krediniz mevcut ise bunu göz önünde bulundurmalısınız. 

3000 TL maaş ile ne kadar konut kredisi çekilir?

Başka bir kredi ödemeniz bulunmuyorsa ve başka bir geliriniz yok ise en fazla çekebileceğiniz konut kredisi miktarı 90.081 Türk lirasıdır. Aylık ödeyeceğiniz miktar 1.500 lira olmasıyla beraber 10 yıl vadeli olarak bankalar tarafından sunulmakta.

3000 TL maaş ile ne kadar taşıt kredisi çekilir?

Başka bir bankada kredi ödemeniz ve belirtebileceğiniz bir gelir kaynağınız yok ise bankadan alabileceğiniz en yüksek taşıt kredi miktarı 54.761 liradır. Bankalar tarafından 60 ay vadeli olarak sunulan kredinin aylık ödemesi ise 1.500 lira olacaktır.

Kredi çekmek için gereken şartlar nelerdir?

Bankalar tarafından belirlenen şartlara uyan herkese kredi imkanı sunulmaktadır. 

* 18 yaşını doldurmuş olmanız.
* Yeterli kredi notunuzun olması.
* Yeterli bir gelire ve bunu belgeleyebilecek bir dokümana sahip olmanız.
* Toplamda en az 12 ay sigortalı olarak çalışıyor olmanız.
* Banka isteğine göre size kefil olacak biri olmalıdır.

Neredeyse her bankanın size sunacağı şartlar bunlar olup şartlara uygun olduğunuz sürece rahatlıkla kredi kullanabilirsiniz.

Ezgi Yılmaz/BirBorsa.com

Haftanın Kazandıran ve Kaybettiren Hisseleri Altınay Halka Arz Sonuçları Açıklandı: Yatırımcılar İçin Önemli Detay ABD Senatosu, Kripto Düzenlemesini Değiştiren Yeni Yasayı Onayladı Doğanlar Grubu'ndan Sürdürülebilir Mobilya Atılımı Bitcoin 72.000 Doları Görecek mi? Dursunbey'e Yeni Doğal Gaz Boru Hattı