ZOOM Hisse Senedi Nasıl Alınır? 2022

Pandemi ile birlikte hisse senetlerinde büyük artışlar geçiren Zoom, online döneme giriş ile birlikte adından sıklıkla bahsettirmeye başladı. ''Zoom Hisse Senedi Nasıl Alınır?'' adlı içeriğimiz sayesinde sizlere verdiğimiz bilgiler ışığında Zoom hisse senedi (NASDAQ:ZM) alabilirsiniz.

ZOOM Hisse Senedi Nasıl Alınır? 2022

Zoom Hisse Senedi Nedir?

Eric Yuan tarafından 2011 yılında California merkezli olarak kurulan Zoom Video Communications tarafından anonim ortaklarca sermaye payı oluşturulması amacıyla Nasdaq’ta ‘’ZM’’ sembolü ile borsada işlem görmektedir. İlk kez 2019 Nisan ayı itibari ile halka arzı gerçekleşen senetler, hisse başı 36$ gerçekleşmiştir. Nitekim koronavirüsün ortaya çıkması ile birlikte Zoom’un dünya üzerindeki popülaritesinin artması ve yatırımcıların büyük yatırımlar yapması sonucunda 2019 yılını hisse senedi başına 100 dolar bandında kapatmıştır. 2020 Mart ayı itibari ile ilan edilen pandemi ile birlikte büyük bir önem kazanan Zoom’un hisseleri tavan yapmış, öyle ki 16 Ekim 2020 yılında en yüksek noktası olan hisse senedi başına 559$’dan işlem görmüştür. 2021 yılı itibari ile hafif kırılım ve düşüşler yaşasa da Zoom hisse senetleri hala yatırımcılar tarafından büyük bir merakla takip edilmektedir.

zoom hisse

Zoom Hisse Senedi Nasıl Alınır?

Yatırımcılar tarafından en çok sorulan sorulardan birisi olan ''Zoom hisse senedi nasıl alınır?'' sorusunu adım adım ilerleyerek cevaplayalım.

Zoom Video Communications hisse senetleri Nasdaq üzerinden işlem görmektedir. Bu nedenle Zoom hisse senetleri almak için öncelikle Nasdaq borsası üzerinde bağlantılı olan aracı bir kurum seçmeniz gerekmektedir. Nitekim aracı kurum seçerken hesap açma ücretinin olup olmadığı, müşteri destek seviyesi ve işlem masraflarını dikkate almanız gerekmektedir. Size hitap eden aracı kurumu seçmeniz dahilinde hesap açarak yurt dışı hisse senedi alım satım işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. Nitekim Zoom hisse senetlerinin de borsadaki durumunu gözlemleyebilir, borsa üzerinde bulunan bakiyeniz üzerinden hisse senedi satın alabilirsiniz.

Zoom Hisse Senedi Yorum

Zoom hisse senedi yorumlarını incelediğimizde ünlü birçok yatırımcının Zoom hisse senetlerinin devamlı takip edilmesi gerektiğine dair önemli yorumları mevcut. 2019 Ekim ayına kadar alelade bir teknoloji şirketi iken 2020 yılında adından sıklıkla bahsettirdi. Koronavirüs pandemisinin yol açtığı olumsuz koşullarda insanların birbirleriyle online iletişim kurmalarını sağlaması ile birlikte Zoom uygulamasını kullananlarda ciddi bir artış gözlemlendi. Nitekim bu artışları takip eden yatırımcılar, Zoom hisse senetlerindeki artış potansiyelini daha Mart 2020 itibari ile fark ettiler. Öyle ki 2020’ye girişi hisse senedi başına 67.28$ iken bu değer Ekim 2020’de 559$ seviyelerine kadar çıktı. Ancak dünya genelinde normalleşme adımlarının atılması ile hisse senetlerinde düşüşler yaşanmaya başladı. 2021’e giriş değeri 349.61$ olan Zoom hisse senetleri Aralık 2021 itibari ile 190 – 195$ bandında işlem görmektedir. Hisse senetlerinde hafif düşüşler yaşanacağını yorumlayan ekonomistler, yılı yine 190$ bandında kapatacağını belirtiyorlar.

 zoom

Zoom Hisse Senedi Grafik

Zoom hisse senedi grafiğini incelediğimizde 2020 yılına kadar 70$ altından işlem gördüğünü belirtebiliriz. 2020 yılının ocak, şubat, mart ve nisan aylarında yükselişini yavaş sürdürürken Mayıs 2020 itibari ile 150$ bandını geçmiştir. Temmuz ayında yaşanan hafif düşüşlerin ardından 14 Ağustos 2020’de 244.91$’dan işlem gören hisse senetleri, 16 Ekim 2020’de ulaştığı pik nokta olan 559$ bandına ulaştığını görüyoruz. Bu tarihten itibaren kırılgan bir çizgi üzerinde devam eden hisse senedi değerleri 31 Aralık 2020 itibari ile 337.32$’dan işlem görerek yılı kapattı. 2021 yılına Ocak ve şubat ayında yükseliş ile başlayan Zoom hisse senetleri, hafif yükselişler ve düşüşler ile Ağustos 2021’e kadar değerini 350 – 390$ bandında sürdürdü. Bu ay itibari ile değerlerde düşüşler yaşandı. Nitekim Aralık 2021 itibari ile 190 – 210$ bandında işlem gören Zoom hisse senetlerinin yılı kaç dolardan kapatacağı hala merak konusu.

Etiketler