Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank’tan düşük faizli kredi…5 gün içinde başlıyor

Kamu bankaları tarafından nakit ihtiyaç sahibi vatandaşlara özel kampanyalar düzenlenmeye başladı. Vakıfbank, Halkbank ve Ziraat Bankası ihtiyaç kredisinin miktarı 17 bin TL olarak belirlendi. İhtiyaç kredisi başvuruları nasıl yapılır? İhtiyaç kredisinde en düşük faiz oranı kaçtır? İşte detaylar...

Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank’tan düşük faizli kredi…5 gün içinde başlıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kamu bankalarının uzun vadeli ve düşük faiz oranlı ihtiyaç kredisi verecekleri duyurusu yapılmıştı. Özellikle emekli vatandaşlar için hazırlanan kampanyalar yoğun ilgi gördü. Bu durum kamu bankalarının kredi kampanyalarına yenilerini eklemesine neden oldu. Vakıfbank, Halkbank ve Ziraat Bankası tarafından hızlı kredi verileceği açıklandı. İhtiyaç kredisi kapsamında değerlendirilecek olan kampanyaya sadece Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının katılım hakkı bulunuyor. Hızlı kredi için sabit gelir sahibi olduğunuzu belgelemenize de gerek kalmıyor. Uzun vade seçenekleri ile hazırlan ihtiyaç kredisi için başvuru şartları sınırlı tutuluyor. Faiz oranlarında ise beklentilerin altında kalan indirimler yapılmaya başlandı. Lakin, 2023 genel seçimlerine doğru ilerlerken bankalarında faiz oranlarında düşüş yaşanması bekleniyor. 

Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank’tan düşük faizli kredi…5 gün içinde başlıyor - Resim : 1


Ziraat Bankası’ndan 36 ay vadeli kredi


Ziraat Bankası’nın yapmış olduğu duyuruya göre hızlı kredi için belirlenen limit 17 bin TL oldu. Kredi limitinin artması halinde ise tüketici kredisine başvuru yapılması gerekiyor. 50 bin TL’ye kadar tüketici kredisi veren Ziraat Bankası, vade sayısını ise 36 ay olarak belirledi. 100.001 TL ve üzeri kredi limitinin kullanılması halinde ise vade sayısı 12 ay ile sınırlandırıldı. Tüketici kredisinde vade sayısına paralel olarak faiz oranları değişim gösteriyor. 36 ay vadeli kredi alınması durumunda faiz oranları aydan aya düşürülüyor. Ayrıca, bireysel kredi kullanımında hayat sigortası zorunluluğu bulunuyor. Örneğin 36 ay vadeli 25 bin TL tutarında kredi kullanılırsa faiz oranı ilk ay için yüzde 1.79 olarak belirleniyor. Aylık taksit tutarı ise 977 TL oluyor. Kredi limiti ve vade sayısına göre aylık taksit oranları yükseliyor. Ziraat Bankası tüketici kredisine başvuru yapacak müşterilerden talep edilen belgeler: başvuru formu, nüfus cüzdanı (veya sürücü belgesi) fotokopisi ve gelir belgesidir. Sabit geliri olmayan müşterilere sunulan kredi üst limiti ise 17 bin TL’dir. Kredi puanına göre limit artışı yapılmaktadır.