Zekeriya Beyaz vefat etti!

Zekeriya Beyaz bugün saat 12.00 itibari ile hayta gözlerini yumdu. İlahiyat alanında oldukça sevilen Zekeriya Beyaz'ın oğlu ve kızı sonrasında açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

Zekeriya Beyaz vefat etti!

Zekeriya Beyaz vefat etti!

Bir dönem televizyonların popüler ismi olan ilahiyatçı profesör Zekeriya Beyaz bugün vefat etti. 5 çocuk babası olan Zekeriya Beyaz’ın cenazesinin İstanbul’da toprağa verileceği duyuruldu. Zekeriya Beyaz’ın gazeteci oğlu Oğuzhan Beyaz sosyal medya hesabından şu açıklamaları yaptı. “Canımın bir parçası gitti. Sevgili babam Prof. Dr. Zekeriya Beyaz’ı kaybettik. Yarın Esenler Merkez Camii’nde öğle namazının ardından Topkapı Kozlu mezarlığında veda edeceğiz...” ifadelerini kullandı.

 Evde taziyeleri kabul eden Zekeriya Beyaz’ın kızı Mihriban Beyaz, “Üç hafta önce rahatsızlandı, yoğun bakıma kaldırdık. Ondan sonra da Emr-i Hak yerini buldu. Yarın öğleden sonra yaşadığı yerde, Esenler Merkez Camisi’nde öğle namazından sonra Kozlu Mezarlığı’na defnedeceğiz. Dualarınızı esirgemeyin babacığımdan. Dualarınızı esirgemeyin” ifadelerine yer verdi.

Zekeriya Beyaz kimdir?

Prof. Dr. Zekeriya Beyaz 1 Mart 1938 tarihinde, Gaziantep’te doğdu. Türk müftü, imam-hatip, vaiz, din sosyolojisi profesörü ve yazar unvanlarına sahip önemli bir kişidir. Zekeriya Beyaz, ilk tahsilini Gaziantep’te, orta tahsilini Kahramanmaraş İmam–Hatip lisesinde yaptığı biliniyor. 1 Mart 1963 tarihinde Nizip Ulu Camii’nde imam-hatip olarak ilk defa memurluk görevini yaptı. 1972 yılında İstanbul Yüksek İslam Enstitüsünden mezun olduğu bilniyor. Diyanet İşleri Başkanlığı teşkilatında, 14 yıl imam-hatiplik, vaizlik ve müftülük görevlerinde bulunduktan sonra 3 Mart 1977 tarihinde Diyanetteki görevinden istifa etti.

10 yıl kadar serbest yazarlık gazete köşe yazarlığı yaptığı biliniyor. 1985 yılında İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünden “İslam Hukuku ve Türk Medeni Hukukuna göre Evlenme” konulu teziyle Yüksek Lisans mezunu olmuştur. 1987 yılında aynı Enstitüden İslam Hukukuna Ve Türk Medeni Hukukuna Göre Aile Hayatı konulu teziyle doktora diploması almıştır. 20 Şubat 1987 tarihinde İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde okutman olarak Devlet Memurluğu görevine tekrar başladı. 23 Nisan 1991 tarihinde Sosyoloji Doçent görevini aldı.

 14 Ocak 1999 tarihinde İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Din Sosyolojisi profesörlüğü kadrosuna ataması yapıldı. 1 Aralık 2000 – 1 Aralık 2003 tarihleri arasında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanlığı yaptı. 4 Aralık 2003 tarihinde İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesindeki eski görevine geri dönerek devam etti. 2005 Yılı Şubat ayı başında 1 Mart 2005 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere yaş haddinden emekliliğe ayrıldı. Evli ve 5 çocuk babası bir kişidir.