Yüksek enflasyon Avrupa’yı ne kadar etkiliyor?

Goldman Sachs, resesyonun Avrupa'da fiyatlanmadığını belirtti. Stoxx 600 endeksi için 3 aylık tahminlerini olağan seviyenin yüzde 10 altına çekti.

Yüksek enflasyon Avrupa’yı ne kadar etkiliyor?

ABD yatırım bankası olan Goldman Sachs, resesyonun kritik seviyelerde olduğuna vurgu yaparken hisse senedi piyasasının oldukça iyimser yaklaştığını belirtti.

Sharon Bell'inde aralarında bulunduğu Goldman Sachs stratejistleri Stoxx 600 için yaptıkları 3 aylık fiyat tahminlerinde olağan seviyelerin yüzde 10 altı olan 390 puanlık bir tahmin yaparken büyüme hızının düşmesi, Rusya'nın yarattığı gaz akışında yaşanan sorunlar ve İtalya'daki siyasi riskler gibi düşüş yönlü risklere vurgu yaptılar.

Stratejistler yükselme sonrası döngülerin etkiye açık olduğunun altını çizerek güçlü bilançoları ve istikrarlı getirisi olan savunmacı hisseleri tercih edeceklerini belirtti. Bankaya göre önümüzdeki dönem sağlık ve telekom sektörü için olumlu geçecek.

Geçen günlerde Goldman Sachs ekonomisti Jari Stehn hazırladığı raporda Euro Bölgesi ekonomisini üçüncü çeyrekte yüzde 0,1 ve dördüncü çeyrekte yüzde 0,2 daralacağını tahmin etmişti. Bunun üzerine Stehn, Euro Bölgesi üyesi ülkeler değerlendirildiğinde Almanya ve İtalya'nın ikinci yarına net bir şekilde resesyonda olacaklarını öngördüğü, İspanya ve Fransa'nın ise büyümeye devam edeceklerini düşündüğünü belirtti.

Ezgi Yılmaz/BirBorsa

Alış 34.82
Satış 34.829
Değişim -0.0412%
Son Değer 34.8245
En yüksek 34.9612
En düşük 34.7192
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler