Youtube'den nasıl para kazanılır?

Sosyal medyaların hayatımızda yer edinmesinden dolayı sosyal medya hesapları üzerinden para kazanma yolları araştırılmaktadır. Peki, Youtube'den nasıl para kazanılır?

Youtube'den nasıl para kazanılır?

Günümüz devri teknoloji devri ve teknoloji günden güne değişmeye devam ediyor. İnsanlar ise buna ayak uydurmakta hiç güçlük çekmiyor. Örnek verecek olursak telefonlardan bahsedebiliriz. Artık yoldan herhangi bir insanı çevirdiğimizde telefonun var mı diye sorsak , iyi veya kötü bir telefonu olduğunu söyleyebilir. O kişiye telefonu daha çok ne için kullandığını sorsak aramalar veya mesajlaşmalar dışında sosyal medyayı söyleyeceğine de emin olabiliriz. Yani diyeceğim o ki artık sosyal medya kullanıcı sayısı da gün geçtikçe artıyor ve görüyoruz ki bazı insanlar sosyal medya aracılığı ile para kazanıyorlar. Bunun nasıl olduğunu merak eden sayısı da epey bir fazla. Bu makalemiz de sosyal medyanın olmazsa olmazı Youtube platformundan nasıl para kazanılır , para kazanmak için ne yapmak gerekir bunlardan bahsedeceğim.

Youtube artık onlarca kişinin içerik ürettiği ; eğlence, bilgi, teknoloji, dizi ve film, komedi, müzik ve daha fazlasının bulunduğu bu tür dallarda içerikler yayınlıyorlar. Peki siz Youtube'den para kazanmak için ne yapacaksınız ? Öncelikle şunu söylemem gerekiyor ki bu işe başlamadan önce para kazanma fikrini bir süreliğine kenara bırakmanız gerekiyor. Çünkü ilk başlarda hemen para kazanmanız mümkün değil.

Youtube'den Nasıl Para Kazanılır ?

İlk olarak ne tür videolar yayınlayacağınıza karar vermeniz gerekiyor. Buna karar verdikten sonra bir Youtube kanalı oluşturmalısınız. Ne tür videolar yapacaksanız ona göre bir isim bulmanız veya direk kendi isminizi kullanmalısınız. Tüm bu ince ayrıntıları geçtikten sonra Youtube Para Kazanma şartlarından bahsedeyim ;

Youtube den para kazanma

Youtube içerik üreticilerine 1000 abone ve 4000 saat sınırı getirdi ve bu sınırı geçtikten sonra para kazanmaya başlayabileceklerinden bahsetti. Az çok Youtube kanalınızın panelini kurcalarsanız bu 1000 abone ve 4000 saat sınırını görebilirsiniz. Eskiden olsa Youtube'den para kazanmak çok basitti 10000 izlenme barajını geçen herkes para kazanabiliyordu. Ancak Youtube herkesin bu kadar basit bir şekilde para kazanmasını istemedi. Çünkü kopya video yayınlayanlarda para kazanabiliyordu. Bu sistem ile para kazanmayı daha da zorlaştırdı ve bu tür kanalların bu şekilde para kazanamamasını sağladı.

Peki siz her şeyi yaptınız barajıda geçtiniz , nasıl para kazanacaksınız?

Youtube

Barajı geçtikten sonra kanalınız ve yayınladığınız videolar Youtube tarafından incelenmeye alınıyor. Kanalınız onaylanırsa artık Youtube'den para kazanmaya başlıyorsunuz. Aslında bu anlattıklarımı başarmak o kadar da kolay değil. Dışarıdan gören herkes Youtube'den para kazanmanın çok kolay olduğunu sanıyor. Sadece para kazanmayı açmak için 1000 abone ve 4000 saat sınırını geçmek bile hiç kolay değil. O yüzden yapabileceğinize inanıyorsanız bu işe girmenizi tavsiye ederim. Yoksa başladığınız gibi bırakabilirsiniz. Bu konu ile ilgili daha fazla ayrıntı var ancak tek bir makale de bunu anlatmamız mümkün değil.