Yine zam yine zam! Kilogramı 7,80 TL’den 22 TL’ye çıkarıldı

Zamların ardı arkası kesilmiyor. Yine zam geldiği duyuruldu. Kilogramı 7,80 TL’den 22 TL’ye çıkarıldı

Yine zam yine zam! Kilogramı 7,80 TL’den 22 TL’ye çıkarıldı

Isparta gül çiçeği alım fiyatına zam geldi. Gelen zamla beraber Isparta gül çiçeği fiyatı kilogram başına 7,80 TL’den 22 TL’ye çıkarıldı. Bu yıl kent genelinde toplamda yaklaşık olarak 2500 kilogram gül yağı üretimi yapıldığı açıklandı. Gülyağı ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği yani GÜLBİRK Genel Müdürü Hasan Çelik tarafından açıklama yapıldı. Yapılan açıklamalarda Çelik 2022 yılı gül çiçeği sezonunun hayırlısıyla kazasız ve belasız olarak tamamlandığına değinildi.

 Yurt dışına pazarlama yaptıklarını açıklayan GÜLBİRLİK Genel Müdürü Hasan Çelik tarafından: 

“Bizler Yönetim Kurulu olarak üretici ortaklarımızın böylesi sıkıntılı bir ortamda aile bütçelerine bir nebze de olsa katkı sağlamak ve rahatlatmak için Birliğimiz ve Rosense AŞ’nin imkanlarını birleştirerek yaptığımız çalışma ve değerlendirmeler sonucunda 2022 yılı gül çiçeği kilogram fiyatı 22 lira olarak tespit edilmiştir. Geçen yıl biliyorsunuz gül çiçeği kilogram fiyatı 7,80 lira olarak tespit edilmişti. Geçen yılla kıyasladığımızda 14 lira 20 kuruşluk bir artış yaşanmış oldu, Yüzdelik dilime vurduğumuz ise yaklaşık yüzde 282 artmış oldu”​​​​​​​ denildi.

Yine zam yine zam! Kilogramı 7,80 TL’den 22 TL’ye çıkarıldı - Resim : 1

Üreticiye borcumuzu ödeyeceğiz!

Üreticiye yapılacak ödemelerin gelecek hafta itibariyle başlayacağını açıklayan GÜLBİRLİK Genel Müdürü Hasan Çelik tarafından:

“Zaten biliyorsunuz bu yıl kampanya döneminde biz üreticilere kilogram başına 12 lira peşin ödemede bulunmuştuk. Geri kalan 10 liralık farkı da hesaplayıp üreticilerimize olan borcumuzu tamamen ödemiş olacağız. Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da imkanlar ölçüsünde gül üreticisine en iyi fiyatı verme gayreti içinde olduk” denildi.