Yine Merkez Bankası, yine görev değişikliği

TCMB'nın birkaç kademesinde önemli değişikliklere gidildi.

Yine Merkez Bankası, yine görev değişikliği

Merkez Bankasının departlamanları içinde yine önemli değişikliklere gidildi. 

İşte görev değişikliğine gidilen departmanlar...

Bankacılık, İstatistik ve Araştırma departmanlarının başına yeni genel müdür atamaları yapıldı. Bloomberg'in haberine göre tüm departmanlarda orta düzeydeki yöneticilerde de değişikliğe gidildiği bildirildi.

Bankacılık ve Finansal Kuruluşlar Genel Müdürü Yusuf Bora Enhoş oldu. Araştırma ve Para Politikası Genel Müdürlüğü görevine ise Mahmut Günay getirildi.

2021 yılının Mart ayında Naci Ağbal'ın görevden alınmasının hemen ardından değişiklikler hiç durmadan devam ediyor. Mart ayından bu yana üç ayrı Para Politikası Kurulu Üyesi ve Oğuzhan Özbaş görevden alınmıştı.

Barış Soydan: Uysal-Albayrak döneminde atananlar dahil kapsamlı değişiklikler yapıldı!

TCMB'de dün gerçekleştirilen toplantıda verilen kararlar özellikle politika belirleme ve uygulama adımlarında etkili olan birimlerde üst yönetici değişimleri ve atamaları gerçekleşti. 

Görevden Alınan İsimler Çoğunlukla 2 Yıldan Az Görevde Kaldı...

Görevden alınan yöneticilerin çoğu 2 yıldan az görevde kaldı ve yerlerine atanan yöneticiler ise benzer tecrübe ve akademik kariyerde oldukları belirtildi.

Merkez Bankası'nda tüm kademelerde sık değişikliğe gidilmesi yurt dışı basınında da yankı buldu. Sık görev değişiklikleri ile birlikte yabancı yatırımcıların piyasaya olan güveninin azaldığı kaydedilen dış basın haberlerinde yer buldu.

Naci Ağbal'ın görevden sürpriz alınışından daha sonra Borsa İstanbul 2 gün üst üste taban yapmış ve dolar yüzde 20 değer kazanmıştı. Daha sonra toparlanma evresine giren Borsa İstanbul'da sık görev değişikliklerinin yaşanması Borsa İstanbul'un önemli yapı taşlarından olan yabancı yatırımcı sayısının çok azalmasına sebebiyet vermişti ve son 10 yılın en düşük yabancı yatırımcı sayılarına ulaşıldığı gözlemlenmişti.

BirBorsa / Cem Arslan

Etiketler