Yılın 3. enflasyon rakamları açıklanıyor!

Türkiye’nin 2022 yılında 3. Enflasyon rakamları, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu tarafından perşembe günü toplantıdan sonra açıklanacağını bildirdi.

Yılın 3. enflasyon rakamları açıklanıyor!

Saat 10.30’ da başlanacak toplantının ardından Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu tarafından yılın 3. Enflasyon rakamları açıklanacak. Kavcıoğlu toplantının hemen ardından basın mensuplarının yönelttiği soruları yanıtlayarak birtakım önemli açıklamalarda bulunacak.

 
Toplantıda neler konuşulacak?

Ekonomi ile ilgili en önemli olan, ülkemizde etkisinin sürekli olarak gösterdiği enflasyon, toplantının ana konularından bir tanesi. Bu yılın üçüncü enflasyon rakamlarının önümüzdeki günlerde açıklanması ile birlikte ekonomimizin gidişatı hakkında  bizlere bir takım bilgiler verecektir. Bilindiği üzere faize karşı çıkılması sebebiyle ve döviz kurları sürekli bir şekilde artış yaşanması sebebiyle ülkemizde enflasyon anlamında sürekli bir yükselme meydana geliyor. Bu da toplumun kazancını enflasyona yedirmesine, sürekli olarak parasının erimesine sebep oluyor. Pek çok sektörde maaş artırımına gidilse dâhi enflasyon karşında vatandaşlar ne yazık ki oldukça kötü bir şekilde etkileniyor. Enflasyon rakamlarının artması, tüketicileri en çok market fiyatlarında mağdur ediyor. Çoğu aile market ihtiyaçlarının artırmasına karşılık istediği ürünleri alamamaya veya dilediği kalitede ürünleri sahip olamamaya gibi sorunlarla karşı karşıya geliyor. Enflasyonun en büyük dezavantajlarından bir diğeri ise vatandaşların Türk Lirasındaki değer kaybı yaşaması sebebiyle varlıklarını dövize yatırmasıdır. Bu da dövizin piyasadaki dolaşımını azaltarak dövizinin artmasına sebep olurken Türk Lirasının artması sebebiyle de değer kaybına sebep olmaktadır. Bu sebepten ötürü ekonomisi gelişmiş ülkeler, enflasyon rakamlarını her zaman için düşük rakamlarda tutmaya çalışmaktadır.  Bu şekilde hem  ülke ekonomisine katkı sağlanıp hem de halkın refahı artırılıyor.
 Yılın 3. enflasyon rakamları açıklanıyor!

Toplantı canlı olarak yayınlanacak mı?

Toplantıyı takip etmek isteyen kişiler için, toplantı canlı bir şekilde bakanlığın resmî sitesinde, Twitter ve YouTube gibi platformlarda da kullanıcılara canlı bir şekilde sunulacaktır. Böylelikle bu konuda yakından ilgili olan bireyler için gelişmeleri canlı bir şekilde takip ederek gelişmelere anında haber alınmasını sağlanacaktır. Toplantının hemen ardından ise TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu tarafından açıklamalar yapılıp, basın mensuplarının soruları cevaplanacak.

SUSD KC Amerikan Doları Türk Lirası
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 32.44
Satış 32.46
Değişim 0.0099%
Son Değer 32.46
En yüksek 32.49
En düşük 32.45
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler