Yeni İngiliz finans devi Bitcoin'e yatırım yapmaya karar verdi

Avrupa fonu Brevan Howard, yayınlanan raporuna göre, yönetimi altındaki 5,6 milyar dolarlık varlıklarının yüzde 1,5'ini dijital para birimlerinde yatırmayı planlıyor.

Yeni İngiliz finans devi Bitcoin'e yatırım yapmaya karar verdi

Avrupa fonu Brevan Howard yönetimi altındaki 5,6 milyar dolarlık varlıklarının bir kısmını dijital para birimlerinde yatırmayı planlıyor. Şirket, bu nedenle potansiyel olarak müşterileri için yaklaşık 84 milyon dolarlık kripto para birimi satın alacak. Bir hatırlatma olarak, bu, kripto ekosistemine giren en son yatırım bankasıdır.

Brevan Howard için geri dönüş

Yakın tarihli bir rapora göre, Brevan'ın kripto fonu, Bitcoin gibi önde gelen kripto para birimlerini içeren çeşitli bir portföye sahip olacak. Diğer kriptolara gelince, isimleri henüz açıklanmadı. Geçmişte makro fon, müşterilerini doğrudan kripto para birimine maruz bırakmaktan kaçındı ve o zamanlar çok riskli olduğu düşünülüyordu. Bununla birlikte, firma son zamanlarda bu evrende uzmanlaşmış birkaç şirkete bahis oynadı.

İlk tahsis, Brevan Howard'ın yatırımcı olduğu bir kripto girişim şirketi olan Distributed Global'in kurucu ortakları Tucker Waterman ve Johnny Steindorff tarafından denetlenecek. Bu noktada, kısmen Brevan Howard'a ait olan One River Digital'in fona katılıp katılmayacağı belli değil.

Buna ek olarak, şirketin kurucu ortağı Alan Howard, servetinin önemli bir bölümünü zaten kriptolara yatırdı. Nitekim 2018'den beri Distributed Global'de hisselerinin sahibidir.

Büyük ölçüde uygun bir yatırım ortamı

Brevan Howard'ın mevcut kripto para patlamasından yararlanma kararı, birkaç milyarder hedge fonunun bu yeni ortaya çıkan varlık sınıfına odaklandığı bir trendin parçası.

Nitekim, Marc Lasry ve Paul Tudor Jones gibi diğer önde gelen fon yöneticileri son zamanlarda umutlarını kripto para birimine bağladılar. Buna ek olarak, Jack Dorsey ve Elon Musk gibi diğer ünlü figürler de olağanüstü büyüme bağlamında BTC'yi satın aldı.

Son olarak Microstrategy'nin Bitcoin'i destekleyen ilk şirketlerden biri olduğunu unutmayalım. Firma, kripto para birimini altın, hisse senetleri ve emtialardan daha iyi bir yatırım olarak görüyor.

Bu tür bir yatırım, kripto para birimlerinin genel kamuoyu tarafından benimsenmesi için bir dönüm noktasıdır. Coinbase IPO, bu bağlamın bir karikatürüdür. Nitekim Halk Borsası, 14 Nisan'da halka arz edildikten sonra 112 milyar doları aşan bir değere ulaştı.

Etiketler