Yeni haftada piyasaların odağında hangi veriler olacak?

Bu hafta piyasaların odağında TCMB Enflasyon Raporu, ECB ve BoJ faiz kararları olacak.

Yeni haftada piyasaların odağında hangi veriler olacak?

Yurt içinde Cumhuriyet Bayramı sebebiyle piyasalar için kısa fakat yoğun bir hafta yaşanacak. Kapasite kullanım oranı, dış ticaret, Ekonomik Güven Endeksi ve turizm istatistiklerinin yanında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Enflasyon Raporu ve Para Politikası Kurumu Karar Özeti gündemde yer alıyor.

Yurt dışında Avrupa Merkez Bankası (ECB) ve Japonya Merkez Bankası (BoJ) faiz kararlarının yanında büyüme ve enflasyon verileri takip edilecek.

25 Ekim Pazartesi

10.00 - Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından Reel Kesim Güven Endeksi ve kapasite kullanım oranı rakamları yayınlanacak. Geçtiğimiz ay Reel Kesim Güven Endeksi 113,4, kapasite kullanım oranı yüzde 78,1 olmuştu.

10.00 - Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ekim ayına yönelik Sektörel Güven Endeksleri, yılın ikinci çeyreği için bitkisel üretim tahminlerini ve eylül ayına ilişkin motorlu kara taşıtları verilerini açıklayacak.

Almanya'da en önemli veri Ekonomi Araştırma Enstitüsü (Ifo) tarafından açıklanacak. Ifo İş Ortamı Endeksi geçen ay 98,8, Cari Durum Endeksi 100,4 düzeyinde gerçekleşmişti.

ABD'de;

15.30 - Chicago Fed Ulusal Aktivite Endeksi,

17.30 - Dallas Fed Teksas İmalat Aktivite Endeksi verileri takip edilecek.

26 Ekim Salı

10.00 - TÜİK 2020 yılına yönelik Araştırma-Geliştirme Faaliyetleri Araştırması Sonuçlarını, TCMB uluslararası rezervler ve döviz likiditesi verilerini yayınlanacak.

02.00 - Asya'da günün ilk önemli verisi Güney Kore'den gelecek. Güney Kore'nin üçüncü çeyrek dönemine yönelik GSYH rakamları açıklanacak. Bir önceki çeyrekte dönemsel yüzde 0,8, yıllık yüzde 6,0 büyüme yaşanmıştı.

Avrupa'da beklenen bir verinin olmadığı günde, ABD'den konut piyasası verileri takip edilecek. FHFA Konut Fiyat Endeksi, SP Case Shiller konut fiyatları ve yeni konut satışları verileri ABD emlak piyasalarındaki görünümü ortaya koyacak. ABD'de ayrıca Richmond Fed İmalat Endeksi, Conferance Board Tüketici Güven Endeksi, Dallas Fead Teksas Hizmet Sektörü Aktivite Endeksi ve API petrol stokları verileri bulunuyor.

Almanya'da 7 yıllık, İngiltere'de 5 yıllık, ABD'de 2 yıllık tahvil ihaleleri gerçekleştirilecek.

27 Ekim Çarşamba

10.00 - TÜİK her ayın son günü açıkladığı dış ticaret istatistiklerini 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tatili sebebiyle iki gün önce yayınlayacak.

10.00 - TÜİK Ekonomik Güven Endeksi verisini de duyuracak. Endeks eylül ayında yüzde 1,6 artışla 102,4 puana yükselmişti.

Piyasalar güne Yeni Zelanda'dan gelecek dış ticaret ve İş Dünyası Güven Endeksi verileriyle başlayacak.

09.45 - Fransa'dan gelecek üretici fiyatları Avrupa'dan izlenecek ilk veri olacak.

14.30 - İngiltere Maliye Bakanı Rishi Sunak, bütçe sunumunu gerçekleştirecek.

ABD'de MBA mortgage verileri, öncü mal ticareti, dayanıklı mal siparişleri ve DoE petrol stokları verileri takip edilecek.

Kanada Merkez Bankası (BoC) faiz kararını açıklayacak. BoC son 12 toplantısında faizi yüzde 0,25 olarak korudu.

Japonya'da 2 yıllık, Almanya'da 15 yıllık ve ABD'de 5 yıllık tahvil ihalelerine çıkılacak.

28 Ekim Perşembe

10.00 - Piyasaların yarım gün açık olduğu günde TÜİK Hizmet Üretici Fiyat Endeksi, 3.çeyrek turizm istatistikleri ve katı yakıtlar verilerini duyuracak.

10.30 - Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), yılın dördüncü ve son "Enflasyon Raporu'nu açıklayacak. TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu, rapor ile ilgili bir sunum yapacak. TCMB'nin bir önceki raporunda yıl sonu enflasyon tahmini yüzde 14,1, gelecek yıl sonu tahmini yüzde 7,8 seviyesinde bulunuyordu.

TCMB ayrıca 21 Ekim tarihli Para Politikası Kurulu (PPK) toplantı özetini de yayınlayacak.

11.00 - Kültür ve Turizm Bakanlığı, yabancı ziyaretçi sayılarını açıklayacak.

12.00 - Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ve TCMB para ve banka istatistikleri haftalık verileri yayımlanacak. Merkez Bankası haftalık bülteninde yurt dışı yerleşiklerin hareketleri, rezervler ve yurt içi yerleşiklerin döviz pozisyonu öncelikli olarak izlenecek.

Yurt dışında günün ilk saatlerinde Brezilya'dan faiz kararı gelecek. Brezilya Merkez Bankasının faiz artırımına yeni toplantısında da devam etmesi bekleniyor. Banka bu yıl toplam 425 baz puan faiz artışı gerçekleştirdi.

Günün erken saatlerde izlenecek diğer faiz kararı Japonya Merkez Bankasından (BoJ) gelecek. BoJ faiz kararıyla birlikte makroekonomik göstergeleri de açıklayacak.

Almanya'dan gün boyu önemli veriler ekranlara düşecek. İstihdam verileri erken saatlerde gelirken, ardından işgücü rakamları, eyaletlerin enflasyonu ve son olarak tüm ülke için enflasyon rakamları açıklanacak.

12.00 - Euro Bölgesi için Ekonomik Görünüm ve Tüketici Güven Endeksi verileri gelecek.

14.45 - Günün diğer en önemli faiz açıklaması ise Avrupa Merkez Bankası(ECB) kararı olacak.

15.30 - Kararın ardından Başkan Christine Lagarde, her zaman olduğu gibi basın toplantısı düzenleyecek.

15.30 - ABD'de günün en önemli verisi üçüncü çeyrek döneme ilişkin ilk kez açıklanacak GSYH rakamları olacak. ABD ekonomisi yılın ikinci çeyrek döneminde yüzde 6,7 büyümüştü.

ABD'de gelecek diğer veriler işsizlik başvuruları, bekleyen konut satışları, doğal gaz stokları, Kansas City Fed İmalat Üretim Endeksi olacak. ABD'de 7 yıllık tahvil ihalesi de bulunuyor.

29 Ekim Cuma

Yurt içi piyasalar 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle tatil olacak.

Yurt dışı piyasalar da ise yoğun bir veri akışı bulunuyor. Sabah saatlerinde Güney Kore İş Dünyası Güven Endeksi, sanayi üretimi, perakende satışlar, Japonya'da Tokyo enflasyonu, işsizlik oranı, perakende satışlar, sanayi üretimi, konut başlangıçları izlenecek.

08.30 - Avrupa'dan gün boyu gelecek GSYH rakamları izlenecek. Piyasalar ilk olarak Fransa'dan gelecek GSYH rakamlarına bakacak. Fransa ikinci çeyrekte dönemsel yüzde 1,1, yıllık yüzde 18,7 büyüme göstermişti.

09.00 - Fransa'nın ardından Almanya'dan gelecek GSYH rakamları takip edilecek. Almanya ikinci çeyrekte dönemsel yüzde 1,6, yıllık yüzde 9,4 büyüme açıklamıştı.

Litvanya, Çekya, İspanya, Avusturya, İtalya, Portekiz'in ardından Euro Bölgesinin tamamı için büyüme rakamları gelecek. Euro Bölgesi büyümesi ikinci çeyrekte dönemsel ve yıllık sırasıyla yüzde 2,2, yüzde 14,3 büyüme göstermişti.

12.00 - Euro Bölgesinde diğer önemli veri ise tüketici fiyatları olacak. Bölgede öncü enflasyon rakamları açıklanacak.

ABD'de günün verileri kişisel gelir ve harcamalar, İstihdam Maliyet Endeksi, Chicago PMI, Michigan Tüketici Güven Endeksi, Baker Hughes sondaj kule sayıları olacak.

Bu hafta sonu Avrupa'da yaz saati uygulaması sona eriyor.

Etiketler