Yeni eğitim-öğretim yılında servis ücretleri ne kadar olacak?

2022-2023 eğitim yılında servis ücretlerini kararlaştırmak için İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi toplanıyor. Servis şoförlerinin beklentisi yüzde 30 seviyesindeyken, İBB'nin teklifi yüzde 20 oranında olabilir.

Yeni eğitim-öğretim yılında servis ücretleri ne kadar olacak?

Son zamanlarda akaryakıt fiyatlarına zam gelmesiyle ulaşım maliyetleri oldukça arttı. En son nisan ayında toplu taşımaları da kapsayan yüzde 40'lık bir zam yapılmıştı. Bununla beraber servis araçları tarifesi 0-1 kilometre arası 554 TL, 23-25 kilometre arası ise 1.330 TL'ye yükseltildi. Yeni eğitim-öğretim yılında servisçiler zam beklentisi içerisindeyken, verilecek olan karar vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor.

okul servisi

Servisçi Odası 2022-2023 eğitim yılında yüzde 30'luk zam bekliyor

İBB tarafından verilecek olan karar, İstanbul'da yaşayanları ve aileleri yakından ilgilendiriyor. Servisçi Odası, son zamanlarda akaryakıt fiyatlarındaki artış, asgari ücrete zam gelmesi ve servis araçlarındaki bakımın gittikçe zor şekilde yapılması ile birlikte yeni eğitim-öğretim döneminde bahsedilen fiyat artışlarıyla giderlerini karşılayamayacağını belirtiyor.

Servisçiler zam beklentisini İBB'ye iletmesinden sonra UKOME kapsamında bugün görüşme sağlanacak. Bununla beraber Servisçi Odası'nın zam beklentisi yüzde 30 seviyesinde. İBB'nin teklif edeceği zam oranı da yüzde 20 olarak öngörülüyor. UKOME'de yapılacak olan oylamada yüzde 15'lik bir zam oranına sıcak bakıldığı belirtiliyor.

Ezgi Yılmaz/BirBorsa.com

Etiketler