Yeni bir kripto para platformu kuruluyor!

İngiltere merkezli bankacılık ve finansal hizmetler şirketi Standard Chartered, İngiltere ve Avrupa’daki kurumsal firmalara hizmet vermeyi hedefleyen bir kripto para değişim platformu kurmayı planladığını açıkladı.

Yeni bir kripto para platformu kuruluyor!

İngiltere merkezli olan finansal hizmetler ve bankacılık şirketi Standard Chartered, İngiltere ve Avrupa’daki kurumsal şirketlere özel hizmet vermeyi hedefleyen bir kripto para değişim platformu kurmayı planladığını açıkladı.

Standard Chartered’ın bu girişimi iki ana yatırımcı şirket tarafından destek görecek. Bunlardan biri Hong Kong merkezli kripto para borsası OSL’nin sahibi olan BC Technology Group, diğeri ise şirketin inovasyon kolu olan SC Ventures OSL hemde Hong Kong Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu tarafından da tanınan ilk kripto para borsası.

Bankadan yapılan resmi açıklamada, bu yeni platformun Avrupa’daki kurumsal şirketlere kurumsal yatırımcılara odaklandığı ve başta Bitcoin ile Ethereum dahil olmak üzere dijital varlıklara yatırım yapanlarla bu kurumsal şirketleri birleştirme hedefinde olduğu belirtildi.

HSBC'nin Tam Tersi İstamektteler!

Standart Chartered'in hem İngiltere'de hem tüm dünyadaki en büyük rakibi HSBC bankası olarak biliniyor. Banka CEO'su geçtiğimiz hafta dijital para borsası kurma ya da müştelerinin dijital para platformlarına para trasnfer bloklarını kaldırmayacağını kısaca tüm dijital para ve menkul kıymetilerine karşı amgargolarını sürdüreceklerini bildiren bir açıklama yapmışlardı. Standart Charteed'in en büyük rakiplerinin önüne geçmek için bir kulvar olduğunu düşünüyor.

SC Ventures yönetim kurulundan Alex Manson'a göre bu açılımla ilgili şunları söyledi:

Dijital varlıkların hayatımızda bundan sonra hep olacağını ve kurumsal şirketlerin de yüksek derecede bu alanı benimseyerek yatırım yapacağını düşünüyoruz

 Tüm dünyanın yüksek hızla adapte olmaya çalıştığı dijital para dünyasına HSBC yönetiminin bu denli karşı olmasının sebebi ise yüksek volatilite ve dijital paraların net bir karşılığının olmaması.

BirBorsa / Cem Arslan

Etiketler