Yellen: Kaynayan bir enflasyon problemi görmüyorum, faiz artırımı tavsiye etmedim

Yellen, Biden'ın faiz artırımı konusunda söyledikleriyle oluşan tepkileri yatıştıracak yeni açıklamalar yaptı.

Yellen: Kaynayan bir enflasyon problemi görmüyorum, faiz artırımı tavsiye etmedim

Biden'ın, harcama planlarının ekonomiyi aşırı ısındırmasını durdurmak amacıyla faiz artırımının gerekli olabileceğini açıklaması büyük tepkilere neden olmuştu. ABD Hazine Bakanı Janet Yellen bu tepkileri yatıştıracak yeni açıklamalar yaptı.

Wall Street Journal CEO Konseyi'nde konuşan Yellen, enflasyonun ABD ekonomisi için bir problem olacağını öngörmediğini ve tedarik zincirlerindeki darboğazlar ile petrol fiyatlarının pandemi öncesi seviyelere toparlanmasına bağlı olarak fiyatlarda yaşanacak herhangi bir artışın geçici olacağını savundu.

Faiz artırımı konusundaki sözlerinin sorulduğu Yellen, ne bir faiz artırımı öngördüğünü ne de faiz artırımı yapılmasını tavsiye ettiğini belirtti. Yellen, "Fed'in bağımsızlığını takdir eden biri varsa o da benim. Herhangi bir enflasyon problemi olacağını düşünmüyorum. Ama, bir problem olur ise Fed'in bunları düzelteceğine güvenilebilir." diye konuştu.

Kripto paralar konusunda yeterli bir düzenleme çerçevemiz yok

Yellen, ABD'nin kripto paralar için "yeterli" bir düzenleme çerçevesine sahip olmadığını ve bunun düzeltmeyi hak eden bir konu olduğunu ifade etti.

WSJ'nin organize ettiği etkinlikte konuşan Yellen, "Farklı konular ile mücadele etmek için gerçekten yeterli bir yapıya sahip değiliz" dedi.

Geçtiğimiz hafta Ripple Labs CEO'su Brad Garlinghouse da, ABD'nin kripto paralar konusunda bazı Asya ülkelerindeki düzenleme netliğini sağlayamadığını savunmuştu.

Etiketler
ABD