Yellen, iklim değişikliği ile mücadele etmeyi taahhüt etti

Yellen, iklim değişikliği ile elindeki tüm araçları kullanarak agresif şekilde mücadele etmeyi taahhüt etti.

Yellen, iklim değişikliği ile mücadele etmeyi taahhüt etti

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, iklim değişikliği ile elindeki tüm araçları kullanarak agresif şekilde mücadele etme sözü verdi ve bunu etkin ve hızlı şekilde yapmamanın ekonomik güveni baltalayabileceğini vurguladı.

Yellen, IIF tarafından düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, "ABD ekonomisini karbon salınımını azaltmaya yönelik uluslararası hedefler ile paralel hale getirmek, cesur ve acil adımlar gerektirecek, özellikle konu enerjiyi nasıl ürettimiz, mal ve insanları nasıl taşıdığımıza geldiğinde." dedi.

"Kamu yatırımını nette sıfır karbona dönüşümümüzü kolaşlaştıracak ve finansal sistemimizin çalışmasını güçlendirecek alanlara yönlendirmeyi taahhüt ediyoruz." diye konuşan Yellen, bu adımların yardımı ile işçiler, yatırımcılar ve işletmelerin iklim değişikliği ile mücadelenin sunduğu fırsatları yakalayabileceklerini vurguladı.

Uluslararası iş birliğine acilen ihtiyaç olduğunu belirten Yellen, Biden yönetiminin iklim değişikliğne geniş kapsamlı yaklaşımının finansal kuruluşlara ve uluslararası ortaklara ABD'nin planları konusunda daha büyük netlik vereceğini ifade etti.

''Şirketlerin iddialı karbon azaltım hedefleri, finansal kuruluşların riskleri yönetmelerine yardım ediyor''

Yellen, şirketlerin karbon salınımını azaltma yönünde iddialı hedefler belirlemelerinin, hali hazırda finansal kuruluşlara iklimle ilişkili riskleri yönetmekte ve düşük karbon ekonomisine bir dönüşümün desteklenmesinde yardım ettiğini söyledi.

Glasgow Finance Alliance for Net Zero etkinliğinde konuşan Yellen, şirketlerin ortaya koydukları taahhütlerin Biden yönetiminin politika hedefleri ile aynı doğrultuda olduklarını vurguladı.

Yellen, "Şirketlerin ortaya koydukları taahhütler, bir taraftan global finansal piyasalara güçlü bir sinyal gönderirken, değer taraftan finansal kuruluşların düşük karbon ekonomisine dönüşüm ile ilişkili risk ve fırsatları yönetmelerine yardım ediyor." diye konuştu.

Etiketler
ABD