Yellen: ABD ekonomisi kayda değer ilerleme sağladı, ancak daha fazla yardım gerekli

Yellen, ekonominin koronavirüs salgınının etkilerinden kurtulmak konusunda önemli ilerleme sağladığını, ancak daha fazla yardıma ihtiyaç olduğunu söyledi.

Yellen: ABD ekonomisi kayda değer ilerleme sağladı, ancak daha fazla yardım gerekli

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, ekonominin koronavirüs salgınının etkilerinden kurtulmak konusunda önemli ilerleme sağladığını, ancak daha fazla yardıma ihtiyaç olduğunu söyledi.

Beyaz Saray'da gazetecilere açıklamalarda bulunan Yellen, "Kayda değer ilerleme sağladık. Ancak nisan ayı istihdam verisi bize işimizin henüz bitmediğini gösterdi. Ekonomimiz iyileşmeye devam ediyor. Bizim, ekonomimizi nasıl daha iyi inşaa edebileceğimizin yollarının düşünmemiz önemli." diye konuştu.

Yellen açıklamasında ayrıca, federal hükümetin borçlanma limitinin Hazine'nin olağanüstü tedbirler almaması halinde bu yaz tükenebileceğini belirtti.

Yellen, "Eğer Kongre borçlanma limitini artırmak konusunda harekete geçmez ise Hazine özel tedbirler alarak borçlanma kabiliyetini biraz daha devam ettirebilir. Ancak bu şekilde çok sınırlı bir süre elde edebiliriz." dedi.

Etiketler
ABD