Yatırım için hangi altın alınmalı? 2022'de altın alınır mı?

Yatırım için hangi altın alınmalı? Birikimlerini yatırım olarak kullanmak isteyen birçok vatandaş bu sorunun cevabını aramakta. Ayrıca 2022 yılında altın alınır mı? Sorusuna yönelikte birçok kişinin araştırma yaptığını görmekteyiz. Yatırım hangi altın alınır? İşte tüm detaylar...

Yatırım için hangi altın alınmalı? 2022'de altın alınır mı?

Yatırım için hangi altın alınmalı? Birikimlerini yatırım olarak kullanmak isteyen birçok vatandaş bu sorunun cevabını aramakta. Ayrıca 2022 yılında altın alınır mı? Sorusuna yönelikte birçok kişinin araştırma yaptığını görmekteyiz. Yatırım hangi altın alınır? İşte tüm detaylar...

Yatırım için genellikle altın tercihinde bulunanların gram, çeyrek ve cumhuriyet altınına yöneldiğini görmekteyiz. Hangi altına yatırım yapılır? Sorusuna ise genellikle gram altın cevabının verildiğini biliyoruz.

Altın yatırımı geçmiş yıllardan günümüze kadar oldukça çok tercih edilen yatırım araçları arasında yer almaktadır. Ancak hangi altına yatırım yapılacağı halen tartışmalı bir konudur. Ayrıca son dönemlerde döviz kurunda yaşanan hareketlilik kişilerin aklına Yatırım için altın mı dolar mı? Sorusunu getirmiştir. Peki, yatırım için hangi altın alınmalı? ve Yatırım için altın mı dolar mı? Sorusunu sizlere cevaplayalım.

Yatırım için hangi altın alınmalı 2022

Yatırım için genellikle gram altın tercih edilmekte. Gram altın alınmasının en büyük nedeni ise işçiliksiz ve maliyetsiz olmasıdır. Bundan dolayı birçok analist, kuyumcu ve vatandaş yatırım için gram altını kullanmaktadır. Ancak bunun yanı sıra 22 ayar hurda altın olarak adlandırılan bileziklerinde yatırımda çokça tercih edildiğini görmekteyiz. Bunun en büyük nedeninin ise hem fiyat olarak 24 ayardan daha ucuz olması hem de işçiliksiz olarak satıldığında herhangi ek bir maliyeti olmamasıdır.

Yatırım için gram altın mı çeyrek altın mı?

Yatırım için gram altın ya da çeyrek altın arasında kararsız kalanların gram altını tercih ettiği görülmekte. Bir çeyrek altın 1,75 gram altına, bir yarım altın ise 3,50 grama karşılık gelmektedir. Daha büyük altınlar ise çeyrek altının katları olarak devam etmektedir. Gramın tercihinde en büyük nedenin ise 1 ile 20 gram aralığında satılıyor olmasıdır. Bundan dolayı her bütçeye karşı olarak gram altın alınabilmesi mümkündür.

Yatırımda neden gram altın tercih edilir?

Yatırımda gram altın tercih edenlerin belirli nedenleri ortaya sunduğunu görmekteyiz. Gram altın almayı daha cazip hale getiren bu nedenler vatandaşların birikimlerini gram altın olarak değerlendirmesinde büyük bir öneme sahiptir. Gram altının tercih edilmesindeki nedenler şunlardır;

·         İşçilik maliyeti yoktur

·         Tam değerinde alım ve satım

·         Her bütçeye uygun olması

·         Banka üzerinden alınabilmesi

Gram altın mı Cumhuriyet altınımı karlı?

Yatırım için gram altın ve cumhuriyet altını arasında kalanlar bütçesine göre tercih yapmakta. Birikimlerini altında tutarak uzun vadede kazanç elde etmek isteyenlerin gram altının yanı sıra cumhuriyet altınına yöneldiğini söyleyebiliriz.

Canlı gram, çeyrek ve cumhuriyet altını fiyatları için tıklayın.

Birikim yapmak için hangi altın alınmalı?

Birikim yapmak için gram altın tercih edildiği görülüyor. Birçok kuyumcu, analist ve vatandaş maliyetsiz ve kazançlı olan altın çeşidinin gram altın olduğunu söylüyor. Bunun yanı sıra gram altının her bütçe karşılığında alınmasının mümkün olması da yatırımcılara karşı gram altının daha cazip olmasını sağlamaktadır. Bu haliyle birlikte birçok kişinin birikim ve yatırımlarını gram altına yönelik yaptığını söyleyebiliriz.

Altın alırken nelere dikkat edilir?

Altın alırken TSE belgesi, patent damgası gibi birçok unsura dikkat edilmeli. Günümüzde birçok kişi bilinçsiz bir şekilde dikkat etmeden altın alımı gerçekleştirerek dolandırılmaktadır. Bundan dolayı yatırım amaçlı altın alımı yapanların oldukça dikkatli davranması gerekmekte. Altın alırken dikkat edilecek hususlar şunlardır;

·         TSE belgesinin olup olmadığı

·         İmalatçının patent damgasının yer alıp almadığı

·         Alacağınız altının faturasını alın

·         İşçiliği olup olmadığını öğrenin

Yukarıda belirtmiş olduğumuz hususlar altın alacakların öncelikle dikkat etmesi gerekenlerdir.

Günümüzde birçok kişi internet ortamından sırf ucuz diye altın edinmeye çalışarak dolandırılmaktadır. Bundan uzak bir şekilde belirtmiş olduğumuz hususları göz önünde bulundurarak tanıdık ve güvenilir iş yerleri üzerinden faturanızı alarak işlem yapmanızı tavsiye ederiz.

Altında işçilik maliyeti neden önemli?

Altın alımı konusunda işçilik maliyeti göz önünde bulundurulmalı. Çünkü işçilikli altınlar alışta ve satışta oldukça fiyat farkı ortaya koyabilmektedir. Bakarsanız birçok yatırımcının da genellikle işçiliksiz 22 ayar ya da 24 ayar altın aldığını görebilirsiniz. İşçilikli model altınlar, işçiliksizlere göre daha değerli bir fiyat üzerinden satılmaktadır. Bu durum ise yatırım yapacaklara bazı dezavantajları beraberinde getirmektedir.

Yorumlar