Yapı Kredi Yatırım, model portföyde değişikliğe gidiyor

Yapı Kredi Yatırım, BİM'i model portföyünden çıkarıp "al" tavsiyesini korurken, İş Bankası'nı 7,50 TL hedef fiyat ve "al" tavsiyesiyle model portföyüne ekledi.

Yapı Kredi Yatırım, model portföyde değişikliğe gidiyor

Yapı Kredi Yatırım, İş Bankası'nı (#ISCTR) 7,50 TL hedef fiyat ve "al" tavsiyesiyle model portföyüne ekledi

Detaylar şu biçimde:

"İş Bankası'nı Model Portföyümüze ekliyoruz.

Hedef Fiyat / Getiri Potansiyeli / Öneri 7.50 TL / yüzde 43 / AL

İş Bankası'nı en çok tercih ettiğimiz hisselerden oluşan Model Portföyümüze eklememizin altında yatan en temel nedenler:

(i) Güçlü aktif kalitesi tamponları: İş Bankası'nın toplam karşılık oranı ve serbest karşılık tutarı yüzde 125 ve 2,9 milyar TL seviyelerine ulaştı.

(ii) Yüksek iştirak gelirleri: Şirketin iştirakleri - #SISE, #ANHYT, #ISMEN, #TSKB - karlılığı destekliyor. 2021'de bankanın toplam iştirak gelirlerinin senelik yüzde 90 artarak yaklaşık 6,5 milyar TL'ye ulaşmasını bekliyoruz.

(iii) Cazip değerleme: Hisse, 2021 tahminlerimiz ışığında 0.3x F/DD ve 2.6x F/K gibi bir hayli cazip ve tarihi düşük seviyelerde çarpanlardan işlem görüyor ve banka için yaklaşık yüzde 13 öz kaynak karlılığı tahmin ediyoruz. Öte yandan, 2021 net karından dağıtılmasını beklediğimiz temettünün verimi yüzde 8'dir.

Bim'i (#BIMAS) Model Portföyümüzden çıkarıyoruz fakat 'AL' önerimizi koruyoruz.

Hedef Fiyat / Getiri Potansiyeli / Öneri 86.00 TL / yüzde 37 / AL

Bim'i en çok tercih ettiğimiz hisselerin yer aldığı Model Portföyümüzden, hissenin endeks altı getirisi yüzde 20 sınırını da aştığı için çıkarıyoruz. Hisseyi beğenmeye ve mevcut fiyat düzeylerinden uzun vade için değer vaat ettiğine inanmaya devam etmekteyiz. Ancak, nerdeyse son 1 yıldır medyada yer alan ve zincir marketlerin büyüme dinamiklerine zarar verebilecek düzenlemelerin yapılabileceği yönündeki haber akışı son zamanlarda fiyat farklılıkları üzerinden daha da yoğunlaşmıştır ve şirketin finansal performansı ile uyumlu bulmadığımız bu baskı, somut bir mevzuat değişikliği yapılmadığı sürece de devam edecek gözükmektedir.

Etiketler