Yabancı yatırımcının yeni adresi RUSYA!

Tüm dünyayı etkisi altına alan enerji krizi sebebiyle dünyanın en büyük enerji ihracatçısı olan Rusya'nın hisse senetleri ve para birimindeki yükseliş diğer gelişen teknolojiyi teknolojiyi ülkeleri solladı.

Yabancı yatırımcının yeni adresi RUSYA!

Asya ve Avrupa ilk sırada olmak üzere tüm dünyayı etkisi altına alan doğal gaz ve kömür fiyatlarındaki artış, dünyanın enerji ihracatçısı olan Rusya’ya yaradı. Rusya’nın para birimi olan Ruble, bu ay en çok değerlenen gelişen teknolojiyi teknolojiyi ülke para birimi oldu.

Rusya halihazırda dünyanın önde gelen petrol ve doğal gaz ithalatçılarından biri konumunda.

Ayrıca Rusya hisse senetleri, diğer gelişen teknolojiyi teknolojiyi hisse senetlerine göre büyük artış gösterdi.

FED, Gelişmekte Olan Ülker İçin Endişeli

Son haftalarda Çin’in Evergrande krizinin yarattığı borç temerrütleri tehdidi ve Amerika Merkez Bankası’nın para politikasını sıkılaştırma beklentisi gelişen teknolojiyi teknolojiyi ülke piyasalarında endişe yaratsa da Rusya’nın enerji rezervleri bu endişeleri tersine çevirdi.

Amerika Merkezli medya kuruluşu Bloomberg’e konuşan Londra merkezli risk fonu Carrhae Capital’in baş yatırım yetkilisi Ali Akay, “Enerji fiyatları yüksek kalmaya devam edecek ve emtia ihraç eden ülkelerdeki şirketler global darlıktan faydalanacaklar” dedi.

Petrol Fiyatları Tırmanmaya Devam Ediyor

Rusya’nın enerji ürünlerinin toplam 600 milyar doların üstünde bir rezervi bulunduğu, ülkedeki petrol fiyatının Pazartesi günü Brent varil başına 6 000 ruble ile rekor kırdığı belirtiliyor.

Geçtiğimiz hafta Brent Petrol’ün varil fiyatı da 83 doların üstüne çıkarak son yılların en yükseğini görmüştü.

Etiketler