Worldline etkinliği ilk çeyrekte yüzde 9 düştü

Gilles Grapinet liderliğindeki grubun cirosu, sabit kapsam ve döviz kurlarında yüzde 9 düşüşle 1,08 milyar Euro oldu.

Worldline etkinliği ilk çeyrekte yüzde 9 düştü

Worldline, yılın ikinci yarısında güçlü bir toparlanmaya güvenen elektronik ödemeler grubuna göre beklenen bir gelişme olan sağlık kısıtlamaları nedeniyle ilk çeyrekte faaliyetinin yüzde 9 düştüğünü gördü.

Grup bir basın açıklamasında, ciro sabit kapsam ve döviz kurlarında yüzde 9 düşüşle 1,08 milyar avro oldu ve "ana pazarlarımızdaki mağazaların kontrol altına alınmasını ve kapanmasını yansıtıyor", diye açıkladı.

Bununla birlikte, Grup CEO'su Gilles Grapinet bir konferansta "Almanya'da ve çoğu ülkesinde çeyrek sonunda işlem hacimlerinde güçlü bir toparlanma" tespit etti.

Worldline, hedeflerini, yani ilk yarıda istikrarlı veya hafif negatif satışlar, ardından ikinci yarıda çift haneli büyüme, sabit verilerle bir yıl boyunca yüzde 5 ile sürdürüyor.

Ayrıntılı olarak, çeyrek boyunca, tüccar hizmetlerinin cirosu (grubun ana faaliyeti) yüzde 8,7 düştü, ödeme terminallerinin faaliyeti (bu yıl bir incelemeye konu. Olası bir elden çıkarma için strateji olarak belirlenmiş olabilir) yüzde 16,5 düştü ve finansal hizmetler (fiziksel ticarete daha az duyarlı) yüzde 2,4 düştü.

Ingenico'yu geçen yıl satın alan eski Atos yan kuruluşu, eski rakibini entegre etmede ilerleme kaydettiğini ve "2021 için planlanan 66 milyon avronun sinerjinin üçte ikisini sağladığını" söyledi.

Bay Grapinet, "Belli sayıda Avrupa bankası, ödemeleri için doğrudan transfer süreçleri veya gelişme ve büyüme kapasitelerini güçlendirmek için ortak arama faaliyetleri başlattı" dedi.

“Sektörümüzde son yıllarda meydana gelen önemli konsolidasyonun sonuçlarını yansıtan bu fırsatları pazarda görüyoruz. Avrupa'da bu mesleği icra etmenin kritik boyutu 3 veya 4 ile çarpıldı. Bu, kısa ve orta vadeli beklentilerimiz için çok olumlu ”dedi.

Etiketler