Waves coin nedir? Waves coin madenciliği nasıl yapılır?

Waves coin nedir? Waves coin madenciliği nasıl yapılır?

Waves coin nedir? Waves coin madenciliği nasıl yapılır?

Waves nedir?

Rusya merkezli olarak ortaya çıkan bir Blockchain (blokzincir) platformu olan Waves, merkezi olmayan uygulamalar (dapp) geliştirme ve çalıştırma sürecini kolay ve erişilebilir duruma getirmeyi amaçlayan Web 3.0 uygulamaları ve merkeziyetsiz çözümler ağıdır.

Platformun misyonu, merkezi sistemlerden merkezi olmayan sistemlere geçişi hızlandırmayı ve bireyin kendi parası, varlıkları, kişisel verileri ve mahremiyeti üstünde tam kontrol sahibi olmasını hedefleyen bir ekosistem oluşturmaktır.

2016 senesinde piyasaya sürülen Waves, o zamandan bugüne birkaç blok zincir tabanlı çözüm yayınladı. Waves’in teknolojisi, blokzincir sistemlerinin özelliklerinden faydalanmak isteyen geliştiriciler ve şirketlerin ihtiyaçlarını karşılayabilmek için tasarlandı.

Waves coin nedir?

Kısaca açıklamak gerekirse kısaltma olarak “WAVES” ifadesinin kullanıldığı, Waves coin, diğer kripto paralar gibi ticaret yapmak, belli bir değeri depo etmeyi sağlamak amacıyla ortaya çıkarılan bir kripto para birimidir. Waves’in yapısı Bitcoin’de de olduğu gibi açık kaynak kodludur. Ayrıca yapılan her bir transferi görmenizi sağlamakta olan bir yapıya sahiptir.

Bu yapıyı Bitcoin Rehberi yazımızda detaylı bir biçimde anlatmıştık. Dilerseniz bağlantıya tıklayarak okuyabilirsiniz.

WAVES, Waves ağının sürdürülmesi ve çalışmasında önemli bir rol oynar. WAVES, özel token’lar oluşturmak ve işlem ücretleri ödemek için kullanılır. Ayrıca WAVES token’larının arzı sınırlıdır. Zamanın tümünde yalnızca 100 000 000 WAVES bulunacaktır.

Waves nasıl çalışır? Mantığı nedir?

Waves de diğer kripto paralar gibi Blockchain alt yapısını kullanır. Diğer kripto paralardan ayrılan birkaç özelliği nedeniyle Blockchain’e kesin olarak ihtiyaç duymamaktadır. Waves coin, Bitcoin ağında bulunan node’lar üstünden değil de node’ları birleştiren bir algoritma yapısına sahiptir. Diğer bir açıklaması ise ağda bulunan full node’lar ile çalışmak yerine lightwieght ve full node’ları birleştiriyor diyebiliriz. Bu sayede ise işlem geçmişine ihtiyacı kalmıyor. Kısaca basit veri kullanarak ağda gerçekleşen işlemleri yerine getiriyor.

Waves coin nasıl alınır?

Waves’i kripto para borsalarından elde edebilirsiniz. Kullandığınız kripto para borsasının güvenilir olduğuna lütfen dikkat edin. Bu konuya En iyi Bitcoin borsaları yazımızda değinmiştik. Dilerseniz, linke tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Waves, bugün dünyada en çok işlem gören kripto paralardan biri konumunda. 260 milyon dolarlık piyasa değeriyle en büyük ilk 60 kripto paradan bir tanesi olan Waves, dünyanın en popüler borsalarında listeleniyor. Binance, Kraken, Huobi, OKEx, Bittrex bunlardan birkaçı. Waves’i Paribu’dan Türk Lirası ile de almak mümkün.

Waves’i bu platformlardan değil de Waves’in kendi platformu üstünde bulunan merkezi olmayan borsa Waves Exchange’den de alabilirsiniz.

Waves coin madenciliği

Kripto paraların madenciliği bir hayli popüler bir iş haline geldi. Ancak Waves Coin; Bitcoin, Ethereum veya diğer kripto paralar gibi madenciliği yapılan bir yapıya sahip değil. Bitcoin’de arz 21 milyon iken şimdiye kadar bu miktarın 18 milyondan fazlası madencilik ile çıkarıldı. Bununla beraber Waves Coin’in arzı 100 000 000dur ve 100 000 000 Waves Coin’in hepsi de piyasada bulunur.

Etiketler