Warren Buffett'tan her yatırımcıya tavsiyeler!

70 milyar dolarlık serveti ile dünyanın en zengin yatırımcıları ve insanları arasında kendisine yer bulan Warren Buffett'tan her yatırımcının mutlaka uygulaması gereken disiplin ve stratejiler.

Warren Buffett'tan her yatırımcıya tavsiyeler!

1. Paranızı akıllıca kullanmayı öğrenin!

Warren Buffett’ın ilk başarı dersi aslında bakılırsa paranızı akıllıca harcamanızla ilgilidir ve bu daha sonra vereceği ilginç öğütler ile de paralel ilerliyor. Paranızı ihtiyacınız olmayan şeylere harcamanız durumda daha fazla emek harcamanız gerektiğini düşünen Buffet, çalışın ve ihtiyaç duyduğunuz şeyler için de akıllıca harcamalar yapın. Bu daha sonra kendinize yatırım yapmanız için para biriktirmenizi de sağlayacaktır.

"Eğer ihtiyacınız olmayan şeyleri alırsanız gelecekte ihtiyacınız olanları satmak zorunda kalırsınız." ( Warren Buffett)

2. Borç alma konusunda dikkatli olun!

Eğer devamlı kredi çeken, borç alan veya kredi kartınızın limitini dolduran biriyseniz zengin olma şansınız düşüktür. Bu şekilde borçlarınız siz fark etmeden çoğalır. Warren Buffett hiç büyük miktarda bir borç almamıştır ve borcu olanlara bu borçları kapatıp daha sonrasında yatırım yapmak için para biriktirmelerini önermektedir. 

3. Net bir başarı tanımınız olsun!

Warren Buffett dünyanın en zengin insanlarından bulunmasına karşın başarısını sahibi olduğu parayla ölçmemektedir. Hatta yaşamının bir noktasında tüm servetini hayır kurumlarına bağışlamak bile istemiştir. Buffett başarının servet ile değil etrafınızda sevdiğiniz ve sizi seven insanlar olması ile alakalı olduğunu söylemektedir.

4. Farklı olmaktan korkmayın!

Piyasada yaygın işlemler yapmak sizi sıradanlaştırır... Sıradan işlemler yapan yatırımcılar sıradan gelir gruplarına dahil olurlar. Piyasa ile ters ayrışmayacak ama her yatırımcıdan da farklı olmaktan korkmayın...

5. Kârınız ile yeniden yatırım yapın

Kâr etmeniz durumunda parayı piyasadan dışarı çıkartmak yerine içerde tutmaya ve kâr ettiğiniz para ile yeni yatırımlar yapmayı deneyin. Eğer borsadan para kazanıyor ve kârınızı harcıyorsanız gelecek sefer yatırım için yine aynı miktarda paranız olacaktır ve bu hızla işinizi büyütmenize yardımcı olmaz.

6. Devamlılık!

Yeteneklerinizi geliştirmede devamlılık bir hayli önemlidir ve bunu yaparsanız nihayetinde başarılı olursunuz.1983 senesinde Nebraska Furniture Mart, Buffet tarafından satın alınmıştır. Bunun ana sebebi bu iş yerinin kurucusu olan Rose Blumkin'in işi idare edişinin Buffet'ın beğenisini kazanmasıdır. Rose'un çok iyi bir satıcı olması ve satış stratejisi Buffet'ı etkilemiştir.

7. Uzun vadeli düşünün!

Borsa ve hisselerde uzun süreli yatırımlar yapmak kısa bir süre içinde büyük kazanç sağlamayı hedeflemekten çok daha fazla kazanç getirmektedir. Banka vadelerinde de böyledir. Paranızın çoğalması için ne kadar uzun süre beklerseniz o kadar çok faiz alabilirsiniz.

Etiketler