Warren Buffett'in portföyünde en çok hangi hisseler öne çıkıyor?

Warren Buffett'in yatırım fonu Berkshire Hathaway, Cumartesi günü öz sermaye yatırımları sayesinde kazançlarında güçlü bir toparlanma olduğunu açıkladı. Berkshire hissesi, fonun güçlü performansı sayesinde bu yıl yüzde 23 oranında yükseldi.

Warren Buffett'in portföyünde en çok hangi hisseler öne çıkıyor?

Warren Buffett, piyasadan daha iyi performans gösteren hisse senedi seçimleri sayesinde her zaman öne çıkmıştır. Stratejisi sayesinde yıllardır olumlu sonuçlar alarak sektörde bir referans noktası durumuna geldi.

Buffett, portföyünün koronavirüse maruz kalması konusunda uyardı:

''Salgından kaynaklanan ve gelecekteki kârlarımızı, nakit akışımızı ve finansal durumumuzu etkileyebilecek riskler ve belirsizlikler, ABD ve dünyadaki önemli sayıda insanı bağışıklama yeteneğinin yanında salgının uzun vadeli etkisini de içeriyor. Bazı ürün ve hizmetlerimize talep yoğun.'' 

Berkshire Cumartesi günü sonuçlar hakkında yazılan raporda, ''Kovid-19 pandemisi 2020 yılında ve özellikle ikinci çeyrekte neredeyse bütün işlerimizi olumsuz etkiledi fakat etkileri önemli derecede değişti. Uzun vadeli etkilerin kapsamı şu anda makul bir şekilde tahmin edilemez.''

4 hisse senedi Warren Buffett'ın portföyünün yüzde 70'ini temsil ediyor

Berkshire'ın ikinci çeyrek sonuçları, öz sermaye portföyünün yaklaşık yüzde 70'inin yalnızca dört şirkete odaklandığını da gözler önüne serdi. Öte yandan Amerikan borsalarında işlem gören en büyük şirketler arasında yer alıyorlar. Bu şirketler şu şekilde:

Apple hissesi: Buffett'ın portföyünün yüzde 40'ını temsil eden Apple, haziran sonunda en büyük yatırımı olmaya devam ediyor. Hisse senedi, salgın sırasında portföyün temel dayanağı oldu çünkü sigorta ve enerji sektörlerindeki diğer hisse senetleri sert darbe aldılar.

Bank of America hissesi: Berkshire, finans sektöründen uzaklaşmasına rağmen hâlâ Bank of America'da konumlanıyor. Holding öte yandan geçtiğimiz yılın sonunda JP Morgan Chase ve PNC Financial'ı portföyünden çıkardı ve Wells Fargo'daki hissesini azalttı.

Action American Express: Portföyün yüzde 8'lik kısmını oluşturan Action American Express, 25,1 milyar dolarlık pozisyona sahip.

Coca-Cola hissesi: Portföyün yüzde 7'sini oluşturan Coca-Cola hissesi Buffet'ın portföyündeki en önemli 4 pozisyonun sonuncusu ve uzun süredir devam eden pozisyonu olarak karşımıza çıkıyor.

CCOLA COCA-COLA ICECEK A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 655
Satış 658
Değişim -7.5%
Son Değer 655
En yüksek 671
En düşük 654.5
Haftalık Değişim -4.2397%
Aylık Değişim 13.3217%
Yıllık Değişim 24.6431%
Etiketler