Visa kripto paraları desteklemeye devam ediyor!

Kredi kartı sağlayıcısı Visa tarafından yapılan bir araştırma, 2022 için kripto kullanımının arttığını görüyor, ancak ülkeye bağlı olarak farklılıklar dan da bahsetmeyi ihmal etmiyor.

Visa kripto paraları desteklemeye devam ediyor!

Kredi kartı sağlayıcısı Visa tarafından yapılan bir araştırma, bu yıl kripto kabulünde büyük ilerlemeler öngörüyor. Buna göre, küçük işletmelerin neredeyse dörtte biri, 2022 yılına kadar dijital para birimlerini ödeme aracı olarak kabul etmeyi planlıyor. Ek olarak, bu ülkelerdeki tüketicilerin yüzde 13'ü perakende mağazalarının bu yıl ve sonrasında kripto ödemeleri sunmasını bekliyor.

Anket dokuz ülkede 2.250 küçük işletme sahibi arasında gerçekleştirilirken. Anket katılımcılarına ABD, Brezilya, Singapur ve Kanada önderlik etmiştir. Bir ödeme aracı olarak kripto para birimlerinin kademeli olarak ana akım haline gelebileceğinin açık bir göstergesi olabilir.

Bununla birlikte, Vize çalışması, beklenen uyum açısından ülkeye özgü büyük farklılıkları da ortaya çıkardı. Brezilya, Singapur ve diğer bazı ülkelerdeki tüccarların neredeyse üçte biri kripto para birimlerinde ödeme sunmaya istekli. Hong Kong ve Birleşik Arap Emirlikleri de bu listede çok üst sıralarda yer alıyor. Tam tersine, Kanadalı katılımcıların yalnızca yüzde 8'i müşterilerine dijital para birimleriyle ödeme yapma olanağı sunmak istediklerini söyledi. ABD'de ise bu sayı yüzde 19'dur.

 Visa, kriptonun benimsenmesinde “doğal evrim” olarak görüyor

Küresel olarak ankete katılan şirketlerin yaklaşık dörtte üçü, yeni ödeme şekillerini kabul etmenin ticari büyümeleri için "temel" olduğunu söyledi. Visa'nın küresel ticari satış ve satın alma başkanı Jeni Mundy, bir röportajda, yeni dijital ödeme biçimlerine doğru ilerleyen birçok küçük işletme için kripto para birimlerini benimsemenin doğal bir ilerleme olabileceğini söyledi.

Geçen yıl sinema zinciri AMC, Bitcoin ve çeşitli altcoinleri kabul etmeye başladı. Ancak CEO Adam Aron kısa süre önce şirketin bilançosunda kripto para taşımayacağını doğruladı.

Etiketler