Visa, kripto kartı için CryptoSpend ile anlaştı

Visa, kripto kartı için Avustralyalı şirket CryptoSpend ile anlaşma sağladı.

Visa, kripto kartı için CryptoSpend ile anlaştı

Dünyaca ünlü ödeme devi Visa, iki sınıf arkadaşı tarafından yaratılan bir start-up olan CryptoSpend'e kripto para ödemelerini kolaylaştırmak amacıyla fiziksel bir banka kartı verecek.

Avustralya Mali İncelemesi tarafından yapılan açıklamaya göre düzenleyici, kullanıcıların bilgilerinin gizliliğini, güvenliğini ve kara para aklamayla mücadele düzenlemelerine uyumu garanti etmek amacıyla sıkı bir prosedür uyguladı.

İlerleyen günlerde düzenleyicinin onayını açıklaması bekleniyor. Avustralyalı şirket, bu onaydan sonra perakende kuruluşlarında ve konaklama yerlerinde Bitcoin ve diğer uyumlu kripto para birimleriyle ödeme yapabilecek olan tüketicilerine banka kartlarını sunmaya başlayabilir.

CryptoSpend uygulamasının kullanıcıları, piyasadaki diğer bazı uygulamalar gibi kriptoyu fiat paraya dönüştürmektense doğrudan satın alma işlemi gerçekleştirebilir.

Ödeme devleri kripto paraları günden güne daha fazla benimsiyor 

Visa ve Mastercard'ın, günlük alım satım işlemleri için BTC ve diğer dijital para birimlerini harcamayı kolaylaştırmaya ilişkin çabaları devam ediyor. Visa'nın bu hamlesiyle Avustralyalılar ödeme kartlarında ilk defa kripto para kullanabilecekler. 

Mastercard ve Visa'nın yanında PayPal'ın da kullanıcılarına kripto para hizmeti sunması önemli bir gelişme olarak karşımıza çıkmıştı. Özellikle PayPal'ın hamlesi, Bitcoin'in boğa rallisinin en önemli ayaklarından biri olmuştu.

Etiketler