Viral video NFT olarak satıldı! Yaklaşık bir milyon dolar!

Sosyal medyanın fenomen videolarından biri haline gelen ve birçok paylaşım rekorları kıran tabut dansı videosu NFT olarak satıldı. NFT'ye dönüştürülen içeriğin bedeli ise gündem oldu!

Viral video NFT olarak satıldı! Yaklaşık bir milyon dolar!

Bir dönemin en çok izlenen viral videolarından biri olan "tabut videosu" NFT'ye dönüştürülerek satış işlemini gerçekleştirdi. Neredeyse tüm dünyanın bildiği ve internet ortamına düştükten sonra her geçen gün izlenme rekorları kıran eğlenceli içerik, videoda yer alan Benjamin Aidoo ve videoyu YouTube’a yükleyen Matthew ‘DigiNeko’ Odrick'in ortak çalışmaları sonucunda NFT'ye dönüştürüldü. Foundation platformunda açık artırmaya sunularak satışa hazırlanan NFT, 327 Ethereum (ETH) karşılığında satın alındı. Videoya ödenen ethereum ödemesinin yaklaşık 1 milyon dolar olması ise birçok kişi tarafından ilgi gördü.

Ukrayna'ya destek olundu!

Açık artırma işlemiyle satışın gerçekleşmesinin ardından elde edilen gelirin yüzde 50'sinin Ukrayna'da bulunan savaş mağdurlarına bağışlanacağı duyuruldu. Altı tabut taşıyıcısının Tony Igy’e ait Astronomia adlı şarkısıyla omuzlarında tabut taşınarak dans etmesi ise dijitalleşen dünyada yaklaşık 1 milyon dolarlık değer görmüş oldu.

Sosyal medyanın viral içeriklerinin gün geçtikçe NFT piyasasında yer bulması ise geçmişte paylaşılan içeriklerin tekrar gün yüzüne çıkmasına neden oldu. NFT piyasasındaki ilgi nedeniyle birçok tasarımcı da kişisel çalışmalarını dijital olarak satışa sunarak yeni dünya düzeninde aktif bir rol oynamaya devam ediyor.