Vietnam, Jamaika, Yeni Zelanda kripto benimsemesi devam ediyor

Birkaç ay öncesinin aksine, medya kamuoyu dijital merkez bankası para birimleri için küresel yarışa gözlerini kısarak bakıyor gibi görünüyor. Ancak ilgi odağı dışında, giderek daha fazla pilot test başlıyor. Ve Avrupa, ABD veya Çin dışındaki diğer kripto benimsemeleri de ilerleme kaydediyor.

Vietnam, Jamaika, Yeni Zelanda kripto benimsemesi devam ediyor

Alman bankacılık sektörü e-avrodan yana

İlk bakışta, son zamanlarda e-euro konusunda ortalık sakinleşmiş gibi görünüyor. En azından büyük iş gazetelerinin manşetleri giderek seyrekleşiyor. Ancak ikinci bakışta, euro bölgesi için dijital bir eşdeğer hakkındaki tartışmalar kaynamaya devam ediyor. E-euro savunucuları koalisyonu son zamanlarda büyüyor: örneğin, Alman kredi endüstrisinin merkezi birliği, son zamanlarda yeni bir pozisyon belgesinde Avrupa para biriminin dijital bir versiyonunu açıkça savundu. Raporda, beş merkezi kredi birliği, ECB'nin kaçırılmış bir girişten kaynaklanabilecek olası dezavantajlar konusundaki uyarısını paylaşıyor.

Vietnam, pilot proje olarak kendi CBDC'sinin tanıtımını incelemek istiyor

Bu arada, büyük CBDC projeleri ve stablecoin'ler giderek daha fazla ülkeyi dünya sahnesinden uzaklaştırıyor. Şimdi Pekin'in komünist kardeş devleti ve güney komşusu Vietnam da kendi dijital merkez bankası para birimi olasılığını incelemek istiyor. Yerel haberlere göre, Vietnam başbakanı ülkenin merkez bankasına e-devlet stratejisinin bir parçası olarak bir pilot proje başlatma talimatı verdi. Böylece ülke kripto para birimlerine daha fazla açılıyor. Ancak projenin detayları henüz bilinmiyor.

Jamaikalı CBDC pilotları için başlangıç ​​atışı Ağustos ayında verilecek

Geçen hafta Jamaika, uzun zamandır planladığı CBDC pilotunun yakın başlangıç ​​atışını duyurdu. Bu, yerel Jamaika Gözlemcisi tarafından yayınlanan güncel bir rapordan ortaya çıkıyor . Buna göre, ülkenin merkez bankası tokeni Ağustos ayında halka sunmak istiyor. Eylül ayından Aralık ayına kadar, para birimi başlangıçta ülkenin ticari bankalarıyla test edilecek. Her şey yolunda giderse, CBDC kullanılmaya devam etmeli ve yerel finansalsistemde sağlam bir şekilde sabitlenmelidir.

Yeni Zelanda merkez bankası CBDC'yi hedeflemek istiyor

Yeni Zelanda da kendi dijital para biriminin potansiyeline bakmak istiyor. Bu, sorumlu merkez bankası tarafından güncel bir duyuru ile duyuruldu . Ada devletinin para otoriteleri, bir CBDC'nin azalan nakit ihtiyacına bir çözüm olabileceğini düşünüyor. Her şeyden önce, banka halka CBDC'ler ve stablecoin'ler hakkında soru sormak istiyor. Ancak o zaman başka planlar ve olası bir Yeni Zelanda merkez bankası para biriminin geleceğine karar verilebilir.

Etiketler