VESTL Hedef Fiyatı | VESTL Hisse Yorum | VESTL Teknik Analiz

Vestel, Türkiye'nin elektronik eşya üretim ve satışı konusunda en büyük şirketlerinin başında yer alıyor. Bununla birlikte Borsa İstanbul'un da en değerli şirketlerinden biri olan Vestel'in bugün inceleyeceğimiz raporunda Vestel hedef fiyatı ve teknik analizini bulabileceksiniz.

VESTL Hedef Fiyatı | VESTL Hisse Yorum | VESTL Teknik Analiz

VESTEL Elektronik

Türkiye'de o dönemde en çok iş yapan olmasa bile üretkenlik açısından en fazla iş  yapan şirketlerinden biri olan Vestel 1983 yılının Mart ayında kurulmuş ve TV üretimi konusunda olabildiğince hız kazanmaya çalışmıştır. 12 kişilik bir çalışma kadrosu ile başladığı yolculuğunda bugün 3397 kişilik dev bir iş gücü ağı kurmuştur.

Vestel şirketi 1989 yılında aldığı kararla birlikte halka arz için çalışmalarına başlamıştır. 1990 yılında başvurusunun kabul edilmesinin arından Haziran 1990'da halka arz edilmiş aynı tarihte de işleme konu olmaya başlamıştır.

2022 yılına girdiğimiz bu dönemde Vestel Genel Müdür koltuğunda Enes Turan Erdoğan'ı görmekteyiz. Vestel şirketinin piyasa değeri, 8.728.572.276 TL'dir. Aynı şekilde Vestel şirketinin ödenmiş sermayesi 335.456.275 TL'dir.

Vestel hissesi için hazırlanan bu raporda neler bulabileceksiniz?

1 - Vestel  hisse yorum
2 - Vestel hisse hedef fiyatı
3 - Vestel hisse alınır mı?
4 - Vestel hisse temettü
5 - Vestel hisse teknik analiz

vestel tv

Vestel Hisse

Borsa İstanbul'da BIST 30 endeksinde işlem gören Vestel hissesinin borsa kodu 'VESTL' olarak belirlenmiştir. Halka açıklık oranı yüzde 36,92 olan VSTL hissenin BIST 100'deki ağırlığı 0.24 ile sınırlı kalmıştır. VSTL F/K oranı ise 4.70, PD/DD ise 1.19'dur.

Vestel Bilanço bakımından son dönem karı olarak  1.060.211.000 TL kâr açıklamıştır.

 VESTL Yorum

Vestel, hisse bakımından endeks içerisinde önemi büyüktür. Öyle ki iştiraki şirketi olan VESBE hisseleri bile endeks için son derece önemlidir. Dolaşımdaki adet sayısı çok yüksek olmasa bile hissenin adet başı fiyatının yüksek olması nedeniyle ve iştiraki şirketinin bu yıl daha çok getiri sağlamasından kaynaklı Vestel hisseleri bu yıl endekse paralel bir getiri sağlamıştır. TL bazlı olarak enflasyona yenilmiş olsa bile endekse paralel getirisi en azından yatırımcının TL bazlı paralarında artışı net bir şekilde gösler önüne seriyor. Bu yıl 3 temettü dağıtımı ile birlikte yatırımcıları ile kar payı bölüşmüştür.

Birçok analist tarafından yorumlanan Vestl hisse 2022 yılı için potansiyel getirisi en yüksek hisselerden biri olarak görülüyor.

VESTL teknik analiz

Vestl Hisse Hedef Fiyatı

Vestl Hisse hedef fiyatını birçok analist birden farklı yorumla karşımıza sunuyor fakat sizler için her iki görüşünde fikirlerini derledik. Sizde Vestl hissesi ile ilgili yorum yapmak isterseniz aşağıda yorum yap kısmını kullanmayı unutmayın!

Vestel hisse yorum konusunda bir hayli söylenecek şeyi olduğunu dile getiren Vestel hissesi analistleri, Vestel hisse için şu yorumu yaptılar, Vestel hisse fiyatı endeks paralelinde kalmasının ve temettü gelirleri ile birlikte yatırımcının desteklenmesinin 2022 yılında yatırımcıların daha çok dikkatini çekeceğini ve ayrıca iştiraki hissesinin bu tarafı da desteklemeye devam edeceğini düşündüklerini söylediler. Vestel hisse hedef fiyatı için ise 39-52 lira arasında bir gelecek olduğunu düşünüyorlar.

Vestel hisse düşecek mi?: Vestel hissesinin yükseleceğini olduğu gibi düşeceğini düşünen analistler de yok değil... Vestel hisse senedi fiyatları, 2021 yılında bir ara 39 lira bölgesini aştıktan sonra şimdilerde 25.78 lira seviyesine kadar geri çekilmiş durumda. Bu geri çekilme ile birlikte hissenin yukarı yönlü potansiyeli her ne kadar görülse bile düşüş yaşadığında dip bölgesinin de aynı şekilde  çok aşağıda olduğunu görmek yatırıcıların güvenini büyük ölçüde kırdığını ve Nisan 2021 yılındaki fiyatın bir süre daha zirve olarak kalacağını düşünüyorlar.  Vestel Hedef fiyatı olarak ise 22 ile 27 lira arasında bir yatay seyrin bir süre daha devam edebileceğinden bahsediliyor.

 Vestel Hisse Teknik Analiz

Vestel hisse yorumVestel hissesi teknik açıdan incelendiğinde 2021 yılının Nisan ayında yaptığı zirve seviyesinden bir hayli uzak kalmış gibi duruyor. Tarihi zirve ile arasındaki farkı Aralık ayında büyük ölçüde kapatan Vestel hisse, yaşanan enflasyon rallisinin son bulması ile birlikte fiyatı tekrar dengelendi ve şimdilerde 25 lira etrafında işlem görmeye devam ediyor. 

Vestel hisse teknik destek ve direnç seviyeleri ise şöyle sıralanıyor,

Destekler: 25.14 - 22.36 - 17.62
Dirençler: 27.88 - 29.22 - 33.38

Vestel Hissesi Alınır Mı?

Vestel hissesi gerçekçi bakmak gerekirse soruya net bir cevap vermek SPK lisansı olmayan hiç kimse tarafından yasal değil. Fakat bir hissenin alınıp alınmayacağı ile ilgili bir analistin ya da bir kişinin sizi direkt olarak yönlendirmesine izin vermeyin. Hisse alınırken önemsenmesi gereken temel faktörler şöyle sıralanıyor.

* Hisse geçmişte benzer hareketleri yapmış mı? Yaptıysa devam formasyonu nasıl olmuş?

* Hisse fiyatlarının tarihi zirvesi kaç? Şu anki fiyata kıyasla dolar bazlı yüksek mi yoksa ucuz mu kalmış?

* Hisse bilançosu ne durumda?

* Hissenin yeni yatırımları olacak mı?

* Hisse mevcut yatırımları ne durumda?

* Hisse F/K kaç?

* Hisse PD/DD kaç?

Bu soruların cevabını aldıktan sonra artık ne bir tavsiye ne bir tüyo almanıza gerek kalmayacak. 

Vestel Hisse Temettü Ne zaman?

Vestel temettü takvimi

VESTL VESTEL ELEKTRONIK SANAYI VE TICARET A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 86.65
Satış 86.75
Değişim -0.15%
Son Değer 86.7
En yüksek 88.15
En düşük 86.4
Haftalık Değişim -0.5733%
Aylık Değişim 3.8945%
Yıllık Değişim 87.5%
Etiketler