Vergi yapılandırması GSS ödemeleri için son gün

SGK 7326 sayılı Yapılandırma Kanunu gereğince GSS prim borcu olan vatandaşların başvuru yapmasına gerek duyulmaksızın otomatik olarak yapılandırmıştı. Bugün ise bu yapılandırma çerçevesinde ödeme için son gün.

Vergi yapılandırması GSS ödemeleri için son gün

Sosyal Güvenlik Kurumu 7326 sayılı Yapılandırma Kanunu gereğince GSS prim borcu olan vatandaşların başvuru yapmasına gerek duyulmaksızın otomatik olarak yapılandırmıştı. Bugün ise bu yapılandırma çerçevesinde ödeme için son gün. Öte yandan 7326 sayılı Yapılandırma Kanunu'na giren diğer borçların ikinci taksit ödemelerinin de bugün yapılması gerekiyor. 

Yapılandırma kanunları çerçevesinde borç ödemeleri devam ediyor. 2 ayda bir ödeme yapılan borçlar için bugün ikinci taksit ödemesinin son günü. Sosyal Güvenlik Kurumu, 7326 sayılı Yapılandırma Kanununa göre Genel Sağlık Sigortası prim borçlarını vatandaşların başvurusu olmadan otomatik olarak yapılandırmıştı. 

Vergi yapılandırması GSS ödemeleri için son gün bugün

Kanunun getirdiği avantajdan yararlanmak isteyen vatandaşların bugün mesai bitimine kadar ödeme yapması bekleniyor. Kanun 2021 yılının nisan ayı ve öncesine ait GSS prim borçlarını içeriyor. Anapara borcunun tamamının bugün ödenmesi durumunda gecikme cezası siliniyor. 

GSS prim borcu nasıl ödenecek?

GSS prim borcu e-Devlet sistemi üzerinden ya da anlaşmalı bankalardan ödenebiliyor. Borcunu ödeyen vatandaşlar sağlık hizmetlerinden de faydalanabiliyor. 

Vergi borcu yapılandırmalarında da ödeme için bugün son gün

7326 sayılı kanun çerçevesinde yapılandırılan borçların ikinci taksitin son ödeme tarihi bugün. Avantajların kaybedilmemesi ve yapılandırmanın bozulmaması için ilk iki taksitin zamanında ödenmesi gerekiyor.