VakıfBank 650 milyon dolar sendikasyon kredisi kullanacak!

VakıfBank senenin ikinci sendikasyon kredisini, sürdürülebilir performans kriterlerine dayalı olarak yenilediğini açıkladı.

VakıfBank 650 milyon dolar sendikasyon kredisi kullanacak!

VakıfBank, 16 ülkeden 27 bankanın katılımı ile 296 milyon dolar ve 313,5 000 000 Euro’dan oluşan toplam 650 milyon dolarlık sendikasyon kredisi temin ettiğini duyurdu.

Banka Nisan ayında gerçekleştirdiği ilk sürdürülebilir sendikasyon kredisinin ardından senenin ikinci sendikasyon kredisini de sürdürülebilir performans kriterlerine dayalı olarak yenileyerek, tüm sendikasyon kredilerini ‘Sürdürülebilir Sendikasyon’ kredisine dönüştürmüş oldu.

VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, “Bu işlemle beraber iki sendikasyon kredimizi de yüzde 100’ün üstünde yenilemiş olduk” açıklamasında bulundu.

VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, “Bankamız, senenin ikinci sendikasyon kredisini de sürdürülebilir performans kriterlerine dayalı şekilde yenileyerek, sürdürülebilir temalı fonlamalardaki öncü konumunu sürdürmüştür. Yüzde 102 oranında yenilediğimiz sendikasyon kredimiz ülkemize ve Bankamıza duyulan güveni bir kez daha perçinlemiş oldu” dedi.

VakıfBank’ın kuvvetli muhabir ağına vurgu yapan Üstünsalih, “SMBC ve Standard Chartered Bank’ın sürdürülebilirlik koordinatörü olduğu, Emirates NBD’nin ajan banka olarak görev aldığı ve koordinatörlük görevini The Commercial Bank Qatar ve First Abu Dhabi Bank ile beraber üstlendiği kredi işlemine 16 ülkeden 27 banka katılım sağladı. 367 gün vadeli kredinin dolar maliyeti Libor + 215 baz puan, Euro maliyeti ise Eurobor + 175 baz puan düzeyinde gerçekleşti. Nisan ayındaki 1,1 milyar dolarlık işlemle birlikte 1,8 milyar dolara ulaşan sendikasyon kredimiz, kuvvetli muhabir ağımızın en önemli işareti” dedi.

“Sürdürülebilirlik kriteri sözümüzü tutuyoruz”

Sürdürülebilirliğin sadece dünyanın geleceğini değil, kurumların kısa vadeli performansını da olumlu etkileyen bir unsur olduğunu vurgulayan Üstünsalih, “Karbon emisyonumuzun azaltılması, elektrik tüketimimizde yenilenebilir kaynakların kullanımı ve Karbon Saydamlık Projesi (CDP) Su Programına yapılacak raporlama taahhütlerini içeren sendikasyon kredimizin maliyeti, bu taahhütlerimizin ilgili dönemlerde gerçekleşmesi durumunda daha da aşağı seviyelere inecektir. Bankacılık faaliyetlerimizi, sürdürülebilirlik kriterlerimize uygun yürütme sözümüzün altına bu işlemle beraber bir kez daha imza atmış olduk” açıklamasında bulundu.

“Uluslararası kaynak temini alanında yılı başarılı bir biçimde kapatıyoruz”

VakıfBank’ın global kaynak temininde en aktif Türk Bankası olduğunu belirten Üstünsalih, “Her alanda olduğu gibi global fonlama tarafında da yenilikleri ve fırsatları yakından takip ederek seçenekler üstünde çalışmalarımızı titizlikle devam ettiriyoruz. Mart ayında gerçekleştirdiğimiz 1 milyar 750 milyon dolar tutarlı, Türk bankacılık piyasasının tek seferdeki en büyük menkul kıymetleştirme işlemi, ikicisini tamamladığımız Sürdürülebilir Eurobond ihracı ve sürdürülebilir sendikasyon kredileri ile fonlama alanında başarılı bir yılı geride bırakıyoruz. Yurtdışından sağladığımız uzun süreli, düşük maliyetli 14 milyar dolara ulaşan kaynağımızla reel sektöre destek olmaya ve dış ticareti finanse etmeye devam edeceğiz” dedi

Etiketler