UNCTAD, Türkiye için büyüme tahminini yüzde 4 olarak korudu

UNCTAD, Türkiye için 2021 yılı büyüme tahminini yüzde 4 olarak korudu.

UNCTAD, Türkiye için büyüme tahminini yüzde 4 olarak korudu

Birleşmiş Milletler Ticaret ve Kalkınma Konferansı (UNCTAD), Türkiye ekonomisi için 2021 yılı GSYH büyüme tahminini yüzde 4 olarak korudu.

Beklenenden büyük yardım, rahatlatma tedbirlerinin Brezilya, Türkiye ve ABD'nin pozitif sürprizler ortaya koymaları sağlandığını vurguladı.

"Ticaret ve Kalkınma Raporu 2020 Güncellemesi" yayınlayan UNCTAD, Türk ekonomisinin 2020 ikinci çeyrekte derin bir daralma yaşadığını, ancak bunu toparlanmanın takip ettiğini belirtti.

Üçüncü çeyrekte mali teşvikler ve karantina tedbirlerinin gevşetilmesinin yönlendirdiği rekor büyüme yaşandığına dikkat çeken UNCTAD, "Hükümetin mali alanı liranın istikrar kazanmasından faydalandı, bununla birlikte politika faizlerinde son dönemindeki artış finansal zorlukları, meydan okumaları karıştırdı." dedi.

UNCTAD, global ekonomi için 2021 büyüme tahminini yüzde 4,1'den yüzde 4,7'ye çıkarırken, kalkınmış ekonomiler için büyüme tahminini yüzde 3,1'den yüz de 4,0'a ve kalkınmakta olan ekonomiler için yüzde 5,7'den 5,8'e yükseltti.

ABD ekonomisi için 2021 büyüme tahminini yüzde 2,8'den 4,5'e yükselten UNCTAD, Euro Bölgesi için bülüme tanminini yüzde 3,4'ten 4,0'a çıkardı. Çin için büyüme tahminini yüzde 8,1 olarak korudu.

Etiketler