Ukrayna'dan tahıl taşıyan 4 gemi daha ayrıldı

4 gemi daha tahıl koridoru anlaşmasına göre Ukrayna'nın Odessa ve Çernomorsk limanlarından çıkış yaptı. Türkiye'de 22 Temmuz'da imzalanan tahıl koridoru anlaşmasına göre 4 gemi daha Ukrayna'nın Odessa ve Çernomorsk limanlarından çıkış yaptığı belirtilmiştir.

Ukrayna'dan tahıl taşıyan 4 gemi daha ayrıldı

Türkiye'de 22 Temmuz'da yapılan anlaşmaya göre 4 gemi daha Odessa ve Çernomorks limanlarından ayrıldı. Türkiye, Ukrayna, Rusya ve Birleşmiş Milletler (BM) arasında imzalanmış olan 'Tahıl ve Yiyecek Maddelerinin Ukrayna Limanlarından Emniyetli Sevkli Girişimi Belgesi' bünyesinde Odessa ve Çernomorks limanlarından 6:00 ile 8:30 saatleri arasında 4 geminin daha yola çıktığı görüldü.

İstanbul'daki Müşterek Koordinasyon Merkezindeki koordinasyon sonucunda, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın temasları sonucunda '' Mustafa Necati'', ''Star Helena'' ile ''Glory'' isimli gemiler Çornomorks limanından, ''Riva Mind'' gemisi Odessa limanından ayrılmıştır.

Odessa'dan ayrılan ilk gemi olmuştu

Ukrayna'nın Çernomorks Limanı'na girmesi beklenen ve Bandırma Limanı'ndan 5 Ağustos'ta ayrılmış olan Barbados bandralı ''Fulmar S'' adlı boş gemi dün akşam sularından itibaren Odessa açıklarında beklemektedir.

Tahıl koridoru anlaşmasına göre Lübnan'a mısır taşıyan Rozoni isimli Sierra Leone bayralı kuru yük gemisi 1 Ağustos'ta Odessa'dan ayrılan ilk gemidir.

3 gemi daha dün Odessa ve Çernomorks limanlarından ayrılmıştır.

Ukrayna'dan tahıl taşıyan 4 gemi daha ayrıldı - Resim : 1

Bakanlık'tan tahıl sevkiyatı açıklaması

Tahıl sevkiyatı bünyesinde Ukrayna limalarından 4 geminin ayrıldığı, gemilerin İstanbul'da Müşterek Koordiasyon Merkezi tarafından denetim yapılacağı Milli Savunma Bakanlığı tarafından açılandı.

Bakanlığın yapmış olduğu açıklamaya göre tahıl sevkiyatında 6 bin ton ayçiçeği yağı  taşıyan ve İtalya rotalı ''Mustafa Necati'', 45 bin ton ayçiçeği küpesi taşıyan, Çin'e doğru giden ''Star Helena'', 66nin ton mısır taşıyan ve İstanbul'a gelen ''Glory'', 44 bin ton mısır taşıyan ve İskenderun'a doğru yola çıkan ''Riva Mind'' adlı gemilerin Ukrayna'dan ayrıldıkları belirtildi.

Yaplan açıklamaya göre, İstanbul'un kuzeyinde demirleyecek gemilerin Müşterek Koordinasyon Merkezi tarafından denetleme sağlanacağı belirtildi.

Etiketler