Ukrayna kripto para bağışlarını nelere harcadığını açıkladı

Rusya'nın Ukrayna işgali devam ederken, Ukrayna destek için kripto bağışı almaya başlamıştı. Ukrayna ise kullanıcıların yaptığı bağış ile neler yaptıklarını açıkladı.

Ukrayna kripto para bağışlarını nelere harcadığını açıkladı

Ukrayna bağışı yapılan kripto paralara ile  yaptığı harcamaları gösteren detaylı bir rapor yayımladı. Yapılan bu kripto bağışları ile ölümcül olmayan savunma ekipmanlarının satın alındığı belirtildi. Ukrayna hükümeti, Rusya'nın bu yılın başlarında ülkeyi işgal etmesinin ardından yapılan 60 milyon dolarlık kripto para bağışı ile yaptığı harcamaları detaylı bir şekilde açıkladı. Yapılan açıklamada ölümcül olmayan ekipmanların yanı sıra silahlar, insansız hava araçları çeşitli silah donanımlarının satın alındığını ifade etti.

Ukrayna kripto para bağışlarını nelere harcadığını açıkladı - Resim : 1

Ukrayna, ülkenin yeniden inşası ve savunması için kripto bağışını kabul etmişti

Ukrayna Dijital Dönüşüm Bakanı Mykhailo Fedorov, yaptığı paylaşımda, kripto aracılığı ile toplanan 54 milyon dolarlık bağışla savunma yatırımları yaptıklarını ifade etti. Federov paylaşımında ayrıyeten yapılan harcamaların alanlarını ve tutarlarını paylaştı. Yapılan paylaşıma göre 6 milyon dolar ise henüz harcanmadı. Ukrayna'nın bağış internet sitesinde görülen rakamlar Fedorovun paylaşımından farklı olsa da yapılan bağışlar ile silahların alınmış olduğu kabul edilmiş oldu. Ukrayna, Rusya'nın ülkeyi işgalinin ardından ülkenin tekrardan inşası ve savunması için kripto bağışı kabul etmeye başlamıştı.

SUSD KC Amerikan Doları Türk Lirası
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 32.44
Satış 32.46
Değişim 0.0099%
Son Değer 32.46
En yüksek 32.49
En düşük 32.45
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler