Türkiye’de bir ilk! Kripto paraya haciz geldi

Kripto para birimine ipotek Türkiye'de ilk kez gerçekleştirildi. 60.000 liralık bir kripto para birimi hesabı bloke edildi.

Türkiye’de bir ilk! Kripto paraya haciz geldi

Kripto para nedir?

Şifrelenmiş para birimi, takas işlemleri için kullanılabilen tamamen dijital, şifrelenmiş bir sanal para birimidir. Bazı insanlar için bu geleceğin para birimidir. Günümüzde kripto para, birçok insanın duyduğu bir fenomen haline geldi ve büyük şirketlerin oldukça ilgisini çekti. Kriptografi, takas işlemlerini şifreleyerek güvenli bir şekilde yürütmek için kullanılır. Fiziksel karşılığı yoktur.

Kripto para birimini kapatma kararı, İstanbul'daki 14. İcra Dairesi’nden geliyor. Kripto para birimi ipotek Türkiye'de ilk kez uygulandı. 60.000 liralık bir kripto para birimi hesabı bloke edildi. Peki bu nasıl oldu?

Turkiye'de milyonlarca insanin işlem yaptığı kripto para borsasında bir ilk gerçekleşti ve bir kişinin kripto para hesabına haciz konuldu. Bu hesap ile birlikte 60 bin lira değerindeki kripto para bloke edildi. Peki bu gözle görülemeyen ve elle tutulamayan kripto para nasıl tahsil edilecek.

Konu ile ilgili açıklama yapan ilgili avukatlar bu konu hakkında hukukumuzda bir düzenleme olmadığını belirtiyor. Daha öncelerde bir kullanıcının kripto para borsasındaki TL hesabinin haciz edildiğini ve uygulanabilir olduğunu ekliyorlar. Ancak bu kez ilk defa bir kripto para haczedildi.

PEKİ KRİPTO PARA DEĞER KAYBEDERSE?

Bildiğimiz gibi kripto paralar sürekli bir şekilde değişim görmekte. Bu bloke edilen hesapta istenilen tutarın ödeneceği zaman kripto paraların değişim sureci tartışma konusu oldu. Blok kaldırıldığında veya paranın değeri mevcut değerinden düştüğünde, kaybı kim telafi edecek? Zarar olursa bu zararı kim karşılayacak?

Tüm bunlar hala tartışmalı çünkü kripto para birimleriyle ilgili herhangi bir yasa ve düzenleme olmadığı için tartışma konusu olmaya devam ediyor.

Etiketler