Türkiye tarımı ayağa kalkıyor

Tarım ve Orman Bankanı Vahit Kirişçi, gıda sektörünün milli güvenlik açısından sorun olduğunu belirten açıklamalarda bulundu.

Türkiye tarımı ayağa kalkıyor

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, gıda sektörüne ilişkin açıklamasında, “İnsanlık var olduğu sürece gıda konusu var olmaya devam edecektir. Türkiye’nin tarımda önceliği stratejik ürünlerdir. Hububatta, buğday, arpa, çavdar ve yağlı tohumlarda durumumuz çok önemli. Bu ürünlerden biri de şekerdir, pancar şekeridir. Bu manada pancarı da öncelemek zorundayız. Diğer taraftan bizim için diğer önemli ürünler de et, süt, yumurtadır”  ifadelerine yer verdi.

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü Sosyal Tesisleri'nde birim amirleriyle toplanan Bakan Kirişçi, sektör hakkında 3 temel hedeflerinin üretim alanlarının artırılması, verimin yükseltilmesi ve kalitenin çoğaltılması olduğunu belirtti.

tarım

'Üreticinin yanındayız'

Üreticilere desteklerinin devam edeceğini belirten Kirişçi, “Çiftçimize her türlü araç gereç, gübre ve tohum desteği veriyoruz. Alın terlerinin karşılığını alabilmeleri her zaman önceliğimiz” sözlerine yer verdi.

Son dönemde gıda sektöründe yaşanan üretim maliyetleri ve sermayenin kısıtlı olması üreticiyi olumsuz yönde etkiledi. Üretim maliyetleri ile ilgili destek bekleyen çiftçiler içinde bulundukları durumdan çıkma umuduyla üretimlerine devam etmek istiyor. Emeklerinin karşılığını almak isteyen üretici gelecek olan destek olanaklarını yakından takip ediyor.

Ezgi Yılmaz/BirBorsa

 

Etiketler