Türkiye, Kovid vakalarında ne durumda? Vaka sayıları artış gösterdi mi? 30 Ocak 2022

30 Ocak 2022 koronavirüs vakalarında Türkiye tablosu açıklandı. Sağlık Bakanlığı, günlük koronavirüs tablosu açıklandı. koronavirüs vaka, hasta ve hayatı son bulan vatandaşların sayısı belli oldu. Türkiye'de son 24 saat içerisinde 428 bin 214 yeni test yapıldı, 88 bin 145 test sonucu pozitif çıktı.

Türkiye, Kovid vakalarında ne durumda? Vaka sayıları artış gösterdi mi? 30 Ocak 2022

Türkiye koronavirüs tablosu

Sağlık Bakanlığı, 30 Ocak 2022 koronavirüs verilerini açıkladı. Türkiye'de ne kadar koronavirüs hastası var? Kaç kişi öldü? Kaç kişi iyileşti? Tüm soruların cevabını tek tabloda veren Sağlık Bakanlığı, açıkladığı tabloda ise  veriler şöyle

* Sağlık Bakanlığı, tüm Türkiye'de son 24 saatte 428 bin 214 yeni korona testi yaptı. 

* Sağlık Bakanlığı, son 24 saat içerisinde yaptığı testlerden 88 bin 145 tanesinin pozitif şeklinde çıktığını açıkladı.

* Türkiye'de son 24 saat içerisinde 189 vatandaşımız koronavirüs nedeniyle hayata veda etti.

* Türkiye'de son 24 saat içerisinde koronavirüse daha önceden yakalanıp iyileşen hasta sayısı 81 bin 530 oldu.

Türkiye, Kovid vakalarında ne durumda? Vaka sayıları artış gösterdi mi? 30 Ocak 2022 - Resim : 1

Bakan Koca'dan açıklama!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden günlük uyarılarında bulunmaya devam ediyor. Korona virüs konusunda tedbirli olunması gerektiğini ve aşılanmanın öneminden bahsetmeyi ihmal etmedi. Omicron varyantının bulaşıcılığı konusunda çok hızlı olduğunu kabul eden Koca, salgın rakamları hızla yükseliyor fakat Omicron varyantının bıraktığı hasarın çok daha düşük olduğunu hatırlattı.

Tedbirin elden bırakılmaması gerektiğini dile getiren Koca, Türkiye'nin önemli bir bölümünün hali hazırda aşılı olduğunu dile getirdi.

En çok aşı vurulan iller

Sağlık Bakanlığının açıkladığı verilere göre Türkiye'de en nüfusa oranla en çok aşı yaptıran iller sırasıyla; Osmaniye, Ordu, Amasya, Muğla, Kırklareli, Çanakkale, Eskişehir, Balıkesir, Zonguldak ve Manisa oldu.

Etiketler