Türk Telekom yılın ilk yarısında 20 milyardan liradan fazla gelir elde etti

Türk şirketleri için bilanço tarihi geldi. Şirketler 2. Çeyreğe ilişkin faaliyet raporlarını sırayla yayınlamaya devam ediyor. Bankacılık sektöründeki faaliyet raporlarının ardından Türk Telekom bilançosunu yayınladı.

Türk Telekom yılın ilk yarısında 20 milyardan liradan fazla gelir elde etti

2022 yılının finansal tabloları incelendiği zaman ilk 6 aylık dönemdeki net gelirin 20.2 milyar lira olduğu açıklandı. Geçen yılın aynı dönemine göre %28,1’lik bir artış yaşayan Türk Telekom gelirleri toplamda 20 milyar lirayı aştı. Bu tutar ise tüm zamanların en yüksek geliri olduğunu göstermektedir.


Türk Telekom bilançosu yayınlandı

Bilançosunu yayınlayan Türk Telekom bu alanda 2. Çeyreğe ait raporlarını da açıkladı. Nisan – Haziran dönemini kapsayan 2. Çeyrek raporları incelendiğinde geçen seneye göre düzenli bir şekilde aktif varlıklarında artış görülen Türk Telekom için 3. Ve 4. Çeyrek tahminleri de yapılmaya başlandı. Analistlere göre Türk Telekom’un 2022 yılı kazançları 40 milyar lirayı aşabilir.

Türk telekom
2022 yılının ilk 6 aylık döneminde zamlı tarifeleriyle hizmet sağlayan şirketin gelirlerindeki artış buna bağlandı. Büyük oranda hizmet satışından gelir elde eden şirketin düzenli bir şekilde aktif büyüklüklerini yukarı yönlü arttırdığı görülüyor. Milyonlarca kullanıcısı bulunan şirketin geçen seneye göre büyüme oranı %28 olarak hesaplandı.

Türk Telekom bilançosunu inceleyen analistler ilerleyen dönemde de şirketin faaliyetlerine bağlı olarak kâr oranını %30’un üzerine çıkaracağını bekliyor. Geçen yıla göre ortalama %35 civarında bir kazanç bekleyen analistler bu durumun hisselere de yansıyacağını tahmin ediyor. 20 milyar liranın üzerinde gelir açıklayan nadir şirketlerden biri olan Türk Telekom, bilançosunun detaylarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Türk Telekom’un hisse performansı da etkili oluyor

Borsa İstanbul’da aktif olarak işlem gören Türk Telekom’un bilançosuyla birlikte hisselerinde de olumlu fiyatlanmalar görülüyor. Yatırımcısına son yıllarda kazandırdığı tutarlarla ön plana çıkan Türk Telekom iki alanda da ön plana çıkıyor. Bilançosuna bağlık olarak büyüme yaşayan şirket beklentileri de yatırımcılarına vermektedir.


Türk Telekom’un 2022 yılı içerisinde gerçekleştirdiği yatırımların büyüklüğü 3.9 milyar TL olarak gerçekleşti. Şirketin FAVÖK miktarı ise yılın ilk yarısın 8.5 milyar TL olarak açıklandı. Türk Telekom’un ilk yarısındaki konsolide net kârı da bilançoyla birlikte açıklandı. Toplamda net kârı 1.9 milyar TL olan şirketin yıl sonu kârının 4.5 milyar TL düzeylerinde olması bekleniyor.

Abone sayılarını 2022 yılında da yükseltmeyi başaran şirketin sabit abone sayısı 14.6 milyona yükseldi. Fiber abone sayısını 10.7 milyona ulaştıran Türk Telekom bu alanda faaliyetlerini genişletmeye devam ediyor. Yatırımlarına bağlı olarak fiber ağını genişleten Türk Telekom şirketinin bir sonraki bilançosu ise Kasım ayı içerisinde açıklanmış olacak.

TTKOM TURK TELEKOMUNIKASYON A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 39.24
Satış 39.26
Değişim 0.86%
Son Değer 39.26
En yüksek 39.56
En düşük 38.4
Haftalık Değişim 0.2553%
Aylık Değişim 29.4854%
Yıllık Değişim 61.1658%
Etiketler