Türk şirketleri pandemi sonrası kâr rekoru kırıyor!

Türk şirketlerinden arka arkaya kâr açıklamaları geliyor. Bu alanda birçok şirket 2022 yılında rekor kâr elde etti. Tüpraş ve THY’nin ardından bankalarda 2022 verilerinde kâr elde ettiğini duyurdu.

Türk şirketleri pandemi sonrası kâr rekoru kırıyor!

Türk şirketleri pandemi döneminde büyüme rekor bir gelişme daha yaşadı. Geçtiğimiz yılın aynı dönemlerine bakıldığı zaman 10 katı geçen kârlılık söz konusu oldu. Bu alanda da rekor kıran bazı şirketler var. Hem finans dünyası hem de bankalar başta olmak üzere gayrimenkul, Enerji Şirketleri ve gıda şirketleri pandemi sonrasında ciddi bir kâr elde etmeye başladı. Özellikle de bu yılın bilançoları hızlı bir şekilde açıklanıyor.

Tüpraş bu yılın ikinci çeyreğinde 10,6 milyar lira net kâr açıkladı. Şirket geçen yıl ikinci çeyrekte 1,3 milyar lira kâr etmişti. Petrokimya şirketi olan Tüpraş geçen yılın ikinci çeyreğinde ise 6,5 milyon ton üretim yapmış ve toplamda 33,7 milyar lira ciroya ulaşmıştı. Aynı şirket 7,3 milyon ton satışla 136 milyar liralık bir kilo sağladı.

Türk Hava Yolları rekor kırdı

2022 yılı rekoru bu anlamda kırılmış oldu. Türk Hava Yolları ise sürekli olarak rekor kırmaya devam ediyor. Özellikle de pandemi döneminde birçok havayolu şirketi batma noktasına gelmiş ve iflasını açıklamıştı. Türk Hava Yolları ise bu alanda bazı atılımlar gerçekleştirerek özellikle de pandemi döneminde kargo uçuşlarına devam etmiş ve dünyanın dört bir noktasına birçok ürün taşımayı başarmıştı. Krizin ortadan kalkması ile birlikte Türk Hava Yolları da ciddi anlamda bir kâr açıkladı. Bu yılın aynı döneminde 9,1 milyar lira kâr ettiğini açıklayan Türk Hava Yolları bu alanda da rekoru elinde bulunduruyor.

Türk şirketleri pandemi sonrası kâr rekoru kırıyor!

Bankalar da 10’a katladı

2022 yılında rekor kıran bir diğer sektör ise bankacılık sektörü olduğu Yapı Kredi 2020'nin ikinci çeyreğinde 2 milyar 23 milyon TL kâr açıklamıştı. Bu yıl 11,9 milyar TL kâr imza attı. Garanti Bankası da geçen yılın ikinci çeyreğinde 2,92 milyar TL olarak kâr rakamını 2012 yılında 12 milyar 918 milyon liraya çıkardı.
 

Etiketler