Türk şirketinin askeri metaverse uygulaması NATO’da tanıtıldı

Türk şirketi tarafından geliştirilen askeri metaverse uygulaması NATO’da tanıtıldı. “Turkverse” olarak adlandırılan uygulamanın savunma sanayide ilerleyen dönemin yıldızı olabileceği belirtildi.

Türk şirketinin askeri metaverse uygulaması NATO’da tanıtıldı

Türk şirketi tarafından geliştirilen askeri metaverse uygulaması NATO’da tanıtıldı. “Turkverse” olarak adlandırılan uygulamanın savunma sanayide ilerleyen dönemin yıldızı olabileceği belirtildi. Tamamen Türk yazılımcılar tarafından geliştirilen program çerçevesinde birçok alanda kolaylık sağlanacak. Askeri teknoloji bakımından da ön plana çıkan uygulama için geliştirme süreci devam ediyor.


Türk mühendisleri tarafından geliştirilen ve aylarca süren çalışmanın sonunda yayınlanan “Turkverse” uygulaması savunma sanayi alanında büyük ilgi gördü. NATO Müttefik Dönüşüm Komutanlığı çerçevesinde yapılan eğitim teknolojisi konferansında tanıtılan yerli metaverse uygulaması büyük ilgi gördü. 10 farklı firmadan 100’ün üzerinde firma yetkilisiyle 10 – 12 ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilen toplantıya Türkiye’den de bir şirket katıldı.

Türk şirketinin askeri metaverse uygulaması NATO’da tanıtıldı

Tasarım ekipleri aylarca çalışma gerçekleştirdi

Metaverse teknolojisinin dünyaya duyurulmasıyla birlikte Türkiye’de yer alan mühendislerde çalışma yapmaya başladı. Özellikle savunma sanayisini desteklemek amacıyla başlatılan proje kapsamında yerli metaverse projesi duyuruldu. İlk olarak NATO tarafından düzenlenen konferansta duyurulan metaverse uygulamasının ilerleyen süreçte de geliştirilmeye açık olduğu bilgisi bulunuyor.


BİTES tarafından geliştirilen uygulamanın ilerleyen dönemde yalnızca savunma sanayisinde değil farklı sektörlerde de kullanılabileceği belirtildi. Şimdilik savunma ihtiyaçlarına yönelik hazırlanan askeri metaverse uygulamasının ismi “ Turkverse “ olarak açıklandı. Uzun zamandır üzerinde çalışma sağlayan BİTES firması hem Türk mühendisleriyle hem de yenilikçi tasarımlarıyla ön plana çıkacak olan bir uygulama geliştirdi. 


BİTES’in geliştirme sürecine devam edeceği uygulamayla ilgili çıkış tarihinin ise 2023 yılı olacağı belirtildi. 2023 yılında savunma sanayide kullanılmaya başlayacak olan uygulamanın şu an için test sürecinde olduğu bilgisi bulunuyor. Tamamen yerli mühendislerin katkılarıyla geliştirilen “ Turkverse “ uygulaması aynı zamanda çeşitli fonksiyonları sebebiyle de benzer uygulamalardan farklılık göstermektedir.

İlk adım savunma sanayinden gerçekleşti

Türkiye’nin metaverse projeleriyle ilgili ilk adım savunma sanayinde gerçekleşti. BİTES tarafından gerçekleşen metaverse programları çerçevesinde hayatın çok daha kolaylaştırılması sağlanıyor. Savunma sanayisi açısından da büyük bir önem arz eden teknolojinin yerli mühendisler tarafından geliştirildiği biliniyor. Onlarca farklı mühendisle gerçekleşen geliştirme sürecinin ise önümüzdeki aylarda da devam edeceği belirtildi.
Kişiselleştirilebilir avatar sistemi ve tüm cihazlarda erişim imkanı bulunan uygulama için kapsam boyutunun daha da arttırılacağı belirtildi. Farklı fonksiyonların eklenmesiyle birlikte yerli meteverse uygulamasının daha da kullanışlı bir hal alması sağlanacak. İlerleyen dönemde savunma sanayisinde sıklıkla kullanılması planlanan teknolojiyle ilgili ilerleyen dönemde yeni geliştirmelerin de yapılacağı bilgisi bulunuyor.


Savunma sanayisinde kullanıma açılacak olan “Turkverse” uygulaması için birçok farklı alternatif isim de ortaya atıldı. 2023 yılında uygulamaya konulacak olan projeyle ilgili gelişmelerin ilerleyen dönemde açıklanacağı belirtildi. Askeri eğitim konusunda tercih edilecek olan uygulama sayesinde eğitimler online platformlarda daha pratik bir şekilde gerçekleşebilecek.

Etiketler