Turizm gelirleri artıyor: Kışında turist gelecek!

Avrupa Birliği ülkeleri ve Rusya arasındaki doğalgaz krizinden Türkiye karlı çıkacak. AB vatandaşları kış aylarını geçirmek için Türkiye’ye gelecek. 47 milyon turist gelmesinin beklendiği açıklandı. İŞKUR turizm sektörü iş ilanlarını yayınlandı. İşte detaylar…

Turizm gelirleri artıyor: Kışında turist gelecek!

Rusya tarafından Avrupa Birliği ülkelerine doğalgaz sınırlamasının getirilmesi dünya gündemine damga vurdu. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, doğalgaz kotasının yaptırım olmadığını savunmaya devam etse de AB ülkelerinde kış aylarının soğuk geçeceği gerçeği değişmiyor. Özellikle Noel dönemindeki tatili değerlendirmek isteyen AB vatandaşları, sıcak bölgelere gitmeye karar verdi. Avrupa Birliği vatandaşlarının kışı geçirmek için tercih ettiği ülkeler arasında ilk sırada Türkiye bulunuyor. Akdeniz Bölgesi’ndeki oteller için rezarvasyonlar yapılmaya başlandı. 

Turizm gelirleri artıyor: Kışında turist gelecek! - Resim : 1
37 milyar dolar turizm geliri elde edilecek


Sanayi ve Teknoloji Mustafa Varank tarafından Türkiye’nin 2022 yılı içerisinde 47 milyon turiste ev sahipliği yapacağı açıklandı. Türkiye’nin doğal güzellikleri ile turizm cenneti olduğuna dikkat çeken Bakan Mustafa Varank, ‘’Sadece yaz turizmi açısından değil, kış turizminde de ülkemizin sunduğu olanaklar bulunuyor. Dini turizm bölgelerimizin sayısı da çok fazla. Bu değerleri en iyi şekilde dünyaya sunmamız gerekiyor. 2022 yılı sona ermeden turizm gelirlerimizin 37 milyar dolara ulaşmasını bekliyoruz. 2023 kış aylarında da turist ziyaretleri edecek’’ ifadelerini kullandı. İŞKUR tarafından yayınlanan 120 bin personel alımı yapılacak duyurusunda da turizm sektörü ilk sıralarda yer aldı. Turist rehberi, otel görevlileri, garson, temizlikçi vb. gibi iş alanlarının sayısının arttığı görüldü.